Papa’s inzicht in hoe wij Elena willen opvoeden

Nov 14, 2018 | 0 comments

Laatst ging ik het gesprek aan met mijn partner. “Zou het niet leuk zijn als jij eens vertelde op mijn blog wat je belangrijk vindt in de opvoeding van Elena?” Zo gezegd, zo gedaan creëerden we samen een lijstje met de dingen die wij het belangrijkste vinden in haar opvoeding.

Normen en waarden

Hierin gaat het om sociaal gedrag. Als ze straks groot genoeg is om bij een vriendinnetje te spelen, willen we graag dat ze zich netjes gedraagt, dankjewel en asjeblieft zegt, volwassenen aanspreekt met u, maar ook dat ze wacht op haar beurt en vraagt om een glaasje drinken in plaats van dat ze het zelf pakt. Simpele, kleine details die wel een heel groot verschil kunnen maken. De ouders van mijn vriendinnetjes zagen mij namelijk graag komen, omdat ik netjes was opgevoed en erg beleefd was.

Laat je nooit iets opdringen

Volg je hart en je gevoel. Het is niet erg om fouten te maken en als je denkt dat je links moet gaan, ga dan ook links. Soms moet je plat op je bekje gaan om te weten dat je eigenlijk rechts had moeten gaan. En de beste leerweg is door het zelf mee te maken.

Wees oprecht en eerlijk

Duidelijk toch?

Jaag je dromen na

Practise what you preach. Alles wat ik op mijn blog schrijf, straalt dit uit. Ga doen wat je leuk vind en niet wat een ander van je verwacht. We willen dat Elena dit straks ook gaat doen. Kijk om je heen en geniet van al het moois wat om je heen is.

Familie en vriendschap zijn belangrijk

Je familie is er. Ze houden nu al zoveel van je en zullen je altijd steunen en helpen. Dus doe hetzelfde voor hen. Het is een band voor het leven en het gaat je nog zoveel goeds geven. Vriendschap idem dito. Investeer in de juiste mensen.

Dromen najagen

En hieronder valt dan: zorg dat je mentaliteit sterk is, je mindset onverwoestbaar, zorg dat je een goede attitude hebt en geef niet op. De wereld ligt aan je voeten.

Be a lady, dress like a lady

Wees een dame. Be classy en zorg dat je gewaardeerd wordt om wie je bent en wat je doet. Dan ga je heel ver komen. En ja, papa houdt van shoppen en zal er dus altijd voor zorgen dat ze er netjes uitziet ;). Kijk maar eens op zijn Instagram: @theshoppingdaddy.

Gezondheid en sport is belangrijk

Met een vader die in zijn jeugd tot de top van Nederland hoorde in tennis en een moeder die altijd gesport heeft staat dit toch wel erg hoog in ons vaandel. We zullen Elena altijd motiveren om te bewegen en om gezond te leven.

Heb respect voor je ouders

Ook al is ze het niet altijd met ons eens en wij niet met haar, vinden we het wel heel belangrijk dat er altijd respect is. Wij zorgen voor haar en doen er alles aan om haar zo goed mogelijk terecht te laten komen. Ze moet altijd respect hebben naar haar ouders, ook al is ze het niet altijd met ons eens. Wij brengen haar groot, zorgen dat ze opgroeit in een welvaren omgeving waarin ze alles kan en mag (binnen de kaders ;)).

Hoe sta jij erin als ouder? Heb je dezelfde ideeën hierover of denk je hier anders over? Let me know!

Liefs,
Esther