18 zomers

Nov 21, 2018

Ik heb haar 18 zomers. 1 zomer is al voorbij. Ik heb nog 17 zomers te gaan tot mijn dochter 18 is en volwassen is. Tot ze haar eigen keuzes gaat maken en haar leven gaat leiden. Ik heb voor mijn gevoel wel echt genoten van mijn dochter. En hoewel ik voor mijn gevoel absoluut nog te weinig tijd voor haar heb, doe ik er wel alles aan om die tijd te optimalizeren en te genieten van elk moment samen. Daarom heb ik de keuze gemaakt om niet meer full-fulltime te werken. De keuze gemaakt voor een eigen onderneming. Zodat ik meer vrijheid genereer. Vrijheid om de komende 17 zomers de leukste ooit te maken. Elk jaar weer.

Sudden realization

Ik heb een dochter en hoewel 18 jaar een eeuwigheid lijkt (ik ben zelf nog maar 24 jaar), weet ik dat deze tijd enorm snel zal gaan. Ze gaat elk jaar ontwikkelen. Elk jaar groter zijn. Elk jaar gaat ze meer kunnen.

Reden te meer om voor mezelf te kiezen en mijn geluk voorop te zetten.

Want als ik gelukkig ben, goed in mijn vel zit en een balans heb gevonden, kan ik de beste moeder zijn voor haar. Kan ik ervoor zorgen dat ze straks kan terugkijken op een fijne jeugd, waarin ze altijd zichzelf kon zijn, waarin ze veilig was en waarin ze alles kon doen en alles kon zijn wat ze wou. 17 zomers waarin we samen kunnen zijn, van de zon kunnen genieten, zandkastelen kunnen bouwen, koekjes kunnen bakken, knutselwerkjes kunnen maken.

We beseffen ons soms veel te weinig hoe kostbaar tijd is.

Als het is geweest komt het nooit meer terug. Dus wat mij betreft moeten we zorgen dat we de tijd zo leuk en goed mogelijk doorbrengen. Zo gelukkig mogelijk.

Heb jij hier wel eens over nagedacht? Laat het me weten in een reactie hieronder!
Liefs,
Esther