Mijn ochtenden zijn anders dan vroeger. Waar ik vroeger mijn bed niet uit te krijgen was en ik de grootste moeite had om me op te laden voor de dag, word ik tegenwoordig een stuk makkelijker wakker. Niet omdat ik nu opeens een ochtendmens ben geworden of omdat ik vroeger naar bed ga, nee, mijn prioriteiten zijn enorm veranderd.

06:15u

Sinds een tijdje sta ik op om 6.15u in de ochtend, 3 kwartier voor Elena wakker wordt (meestal dan..) en vroeg genoeg om mezelf klaar te maken. Vervolgens het onbijt klaar te zetten en de dag rustig te beginnen. Ik was namelijk altijd zo’n sukkelientje die het liefst een kwartier voor ze weg moest wakker werd. En dan alles zo snel mogelijk afraffelde, alles vergat en dan gehaast en onrustig op mijn werk of op school aankwam. Ik zag de trein waar ik in moest zitten regelmatig al aan komen rijden voor ik op het perron stond.

Keuzes maken

Nu ik de keuze heb gemaakt om wat vroeger op te staan, heb ik opeens zoveel meer tijd en rust in mijn dag. Tuurlijk is het soms pittig! Zeker als je laat naar bed bent gegaan of als mijn dreumes weer wakker is geweest die nacht. Toch blijf ik dit nu volhouden en merk ik dat ik er zoveel lekkerder op ga. Ik ben goed voorbereid, heb minder haast (behalve in de 5 min. voor ik weg ga) en ik voel me er lekker bij. Ik zag vrouwen via social media (denk aan: Chontel Duncan, Ashy Bines) die extra vroeg opstonden om hun dag rustig te beginnen of omdat ze graag wilden gaan sporten. Omdat ze wisten dat ze betere vrouwen waren als ze die tijd aan zichzelf besteedden.

Belangrijk genoeg

Nu moet ik zeggen dat, als ik wil gaan sporten ‘s ochtends, ik zo ongeveer om 5:30u uit bed zou moeten komen. Maar dat vind ik niet belangrijk genoeg. Dan zou ik veel vroeger naar bed moeten gaan. Dan heb ik dus minder tijd met mijn partner enz. enz. Maar, het idee vond ik wel super goed. Vroeger opstaan, jezelf meer de tijd gunnen zodat je de dag op jouw manier kunt beginnen. En niet direct geleefd worden door je gezin en je omgeving.

Compliment

Ik kreeg er laatst zelfs een compliment over, vond ik super leuk! “Es, hoe doe jij dat toch? Je hebt een kindje, een druk leven. En toch ben je elke dag weer zo mooi opgemaakt en fris en fruitig. Ik heb niet eens tijd om mascara op m’n wimpers te doen!” Ik moest er wel om lachen. Tja, prioriteiten stellen dus. Mijn ochtendroutine is altijd als volgt: Ik maak mezelf klaar, doe mijn make-up, kleed me aan. Douchen doe ik ‘s avonds. Ik maak mijn ontbijtje klaar en dat van Elena. Ik maak haar flesje klaar. Dan heb ik nog even de tijd om te chillen met een kop koffie voor zij wakker wordt. Heerlijk.

Dus, wat zeg je ervan? Ik daag je uit! Sta vandaag eens een kwartier eerder op dan normaal. Een kwartier de tijd om even een kop koffie te drinken, je make-up wat mooier op je gezicht te smeren of om je ontbijtje rustig te eten. Laat je me weten hoe het was voor je?!

Liefs,
Esther