De eerste dag van het nieuwe jaar

Jan 1, 20200 comments

Vandaag is het 1 januari 2020.

Hoewel ik me de afgelopen 2 weken steeds sterker ben gaan voelen, had ik vandaag een onverwachte grote dip. Niet omdat er iets is gebeurd waardoor dit ontstond, dit was een gevoel van mijzelf wat in mijn hoofd ontstond. Even een soort kortsluiting. Ik voelde me echt slecht. Tuurlijk, gisteravond iets te veel borreltjes gedronken en ik sliep pas rond 4:00u ’s nachts om voor 9:00u alweer klaarwakker te zijn. Het is vast de kater… Toch voelde dit niet als de oorzaak van mijn gevoel.

Het starten van 2020 en het eindigen van 2019 is voor mij een grote gebeurtenis. Ik kan 2019 afsluiten: een van de zwaarste jaren die ik ooit heb moeten meemaken. Met zoveel veranderingen, verlies in verschillende vormen en het opbouwen van een nieuw leven. Ik ben net 26 geworden en heb soms het gevoel alsof ik er al een leven op heb zitten. En ik ben klaar voor een nieuw leven. Een nieuwe, sterkere fundering om op te bouwen. Een leven waarin ik op nummer 1 sta en ik probeer aan te trekken wat ik zelf uitstraal.

Ik geloof daarom dat de gemixte gevoelens die ik vandaag heb: het zware gevoel, de angst voor de toekomst en het verdriet over het afgelopen jaar, maar ook de goede hoop voor de toekomst, de opgebouwde kracht door wat ik meemaak en de liefde voor en van mijn naasten, zorgen ervoor dat ik kan accepteren dat ik mijn snelheid soms moet aanpassen. Ik had plannen voor deze dag. Ik wilde heel veel werken aan mijn onderneming, ik wilde foto’s en filmpjes maken die ik daarvoor wilde gebruiken, maar ik kwam niet verder dan mezelf hiervoor optutten en vervolgens uitgeput op de bank vallen. Ik ben na enige frustratie hierover naar mijn familie gegaan. Daar stortte ik even in. Ik moest mijn emotie kwijt en in die vertrouwde omgeving kon dat. En dat was heerlijk. Het gaf me kracht. Zij lieten me inzien wat deze frustratie betekende en moedigden me aan. Ze waren er voor me ook al konden ze niets voor me doen.

Dat was heerlijk. Zoals het hoorde. En nu ben ik weer thuis en heb ik weer terug wat ik zocht: motivatie, rust, discipline en kracht. Soms zijn er maar kleine dingen nodig om je hele ‘mood’ te veranderen. En laat het duidelijk zijn: er is NIEMAND die elke dag alleen maar regenbogen poept. Soms zijn het ook cactussen. Dat hoort er ook bij en dat moet je soms accepteren. Soms heb je een schop onder je r**t nodig, soms moet iemand je even goed vasthouden en voel je je meteen een stuk beter. Dus maak je niet te druk over negatieve gevoelens. Zolang ze maar niet langdurig aanhouden en je altijd weer terugkomt bij het positieve! En een baaldag of een heftige dag hoort er nou eenmaal bij. Die hebben we allemaal en die zullen nooit volledig wegblijven. But you can’t have a rainbow without a little rain. En ook in de regen kun je leren zingen.

Dus, hoe was jouw eerste dag van 2020?

Liefs,
Esther