De heftige decembermaand

Dec 1, 2018

We praten er allemaal over, wij mama’s. De decembermaand. Hij is weer aangebroken. Voor veel vrouwen blijkt het toch een dingetje te zijn. Er hangt nogal veel vanaf. Alles moet goed geregeld zijn en alles moet volgens het boekje. Er moeten cadeaus worden gekocht voor Sinterklaas, versgemaakte pepernoten in huis zijn, een volle zak met cadeaus moet worden uitgepakt op 5 december en dan begint de pret nog maar net. Er moet een kerstboom worden opgetuigd, een huis volledig versierd, nog meer cadeaus worden gekocht, een 6 gangen menu worden geprepareerd en het ‘normale’ leven gaat ook gewoon door. Het is verrekte koud, je hebt moeite je bed uit te komen en toch staan je hummels om half 7 weer naast je bed te springen of je asjeblieft voor de 86stekeer ‘Home Alone’ wilt kijken.

Ik moet zeggen, ik ben nogal fan van december.

Ik hou van de gezelligheid, kerstmarktjes, samenzijn met familie en ik hou van kerstversiering en lekker eten. Ik ben dus niet geheel onpartijdig.

Toch wil ik je een ding meegeven om je kalmte te bewaren en om deze maand net wat leuker en makkelijker te maken: MINDSET.

Je mindset bepaalt hoe leuk deze maand wordt.

Kies je ervoor je te laten meeslepen door deze maand en de bijbehorende drukte, of kies je ervoor om te genieten van al die dingen die ik net noem? Ook als je per ongeluk dat cadeautje bent vergeten te kopen, gewoon een zak fabriekspepernoten koopt en dit jaar eens UIT eten gaat in plaats van uren in de keuken te staan voor een maal dat wordt bestempeld als: “Waarom kunnen we niet gewoon gourmetten?”.

Dus, lieve mama, wees eens lief voor jezelf dit jaar.

Geef jezelf een cadeautje en ontspan. Change the way you think en GENIET. Want echt waar, december is de mooiste maand van het jaar. Of je nou van kerstverlichting houdt of het liever door het raam smijt. Vier kerst zoals jij dat wilt. Op de manier dat jij en je gezin er gelukkig van worden. Want het is de stress niet waard. Het is veel, veel leuker, als jij net zo geniet als je gezin. Met zonder kerstmuts.

Liefs,
Esther