De weekenden zijn pittig

Nov 13, 20180 comments

Dit weekend waren we weer volle dagen samen. Mijn gezin en ik. Na een drukke week eindelijk weer lekker quality time. Toch kan ik stiekem soms best opzien tegen deze dagen. Niet omdat ik het niet leuk vind met mijn dochter.

Maar omdat je altijd AAN staat.

Je dag begint net zo vroeg als een normale werkdag en je hebt het de hele dag druk. Met het zorgen voor maaltijden, het doen van boodschappen, je huishouden moet gedaan worden en je kindje vraagt aandacht. Ik wil Elena ook graag de onverdeelde aandacht geven en voel me dan weer schuldig als ik de was sta te doen terwijl ik ook met haar kan spelen.

Op dit moment ziet het er voor mij zo uit.

Ik moet mijn tijd plannen en ik moet mijn tijd zo efficient mogelijk indelen. Niet omdat ik weinig tijd heb, nee, ik heb net zoveel tijd als iedereen. Maar ik prop het wel aardig vol. Fulltime baan, kindje, man, huishouden, sociaal leven.

Toch DOE ik het gewoon.

Ik heb namelijk controle genomen over mijn leven.

Heb alles op de schop genomen.

Ik ben voor mezelf een situatie aan het creeeren waardoor ik weer tijd heb voor de dingen die er toe doen.

Hoe?

Mindset.

Een mindset creeeren die zegt dat alles mogelijk is. Dat je je dromen kunt waarmaken en dat je alles kunt krijgen wat je wilt. Betekent dit dat ik vandaag nog mijn ideale leven leef? Nee. Dat kost tijd. Dat kost energie. Dat vergt discipline.

Dus deze dagen zijn even zwaar. Zijn volgepropt met van alles en nog wat. Deze dagen zijn nog niet de ideale dagen waar ik zo van droom. Maar door nu te investeren, door me nu soms ongemakkelijk te voelen, weet ik, dat ik straks een leven heb opgebouwd waarin ik de regie in handen heb en waarin ik gelukkig ben.

En hoe is dit voor jou? Leef jij het leven waar je gelukkig van wordt?
Ik zou graag eens met je sparren. Plan nu een geluksgesprek in, dan gaan we samen naar jouw situatie kijken.

Liefs,
Esther