Dreams don’t work unless you do

Dec 9, 2018

Het lijkt zo makkelijk. En tegelijkertijd zo moeilijk. Je ziet moeders op Instagram of zelfs binnen je persoonlijke netwerk die het allemaal voor elkaar lijken te hebben. Ze hebben het helemaal voor elkaar: ze zien er zelf tiptop uit, hun man lijkt gelukkig met ze te zijn. De kids zijn braaf en lijken hun peuterpuberteit te hebben overgeslagen en met een prachtige zelfgemaakte traktatie staan ze op tijd bij de opvang om de verjaardag van hun kleine te vieren.

Maar dat is echt niet vanzelf gegaan.

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Tuurlijk posten we alleen de mooiste foto’s op Instagram en Facebook. Tuurlijk zien die van een ander er altijd beter uit dan bij jou. Maar hé, denk je niet dat zij wel eens ruzie hebben met hun partner? Of dat ze zuchtend om 3 uur ’s nachts voor de derde keer uit bed stappen omdat hun kleintje ook niet wil slapen. Toch staan ze gekapt en in de make-up ’s ochtends klaar om hun dag te beginnen. Lijkt onmogelijk? Tja, voor de één misschien wel. Voor de ander is het keihard werken om het te laten slagen. Want zij vinden dat belangrijk. Ik hoorde het zo vaak het afgelopen jaar:

“Hoe doe je dat toch, Es? Ik heb ’s ochtends niet eens de tijd om te ontbijten!”.

Nee, omdat je waarschijnlijk je ochtend niet goed hebt voorbereid, of omdat je prioriteit ziet in 10 minuten langer slapen, te vaak op de snooze button hebt gedrukt of omdat je te laat naar bed bent gegaan. Tuurlijk krijg je een slaaptekort als je pas om 12 uur in bed ligt en er om 6 uur uit moet. Tuurlijk krijg je een slaaptekort als je kids elke nacht spoken. Maar: betekent dat dan echt dat je jezelf moet laten verslonzen? Dat je geen aandacht meer aan jezelf en aan het vooruitplannen van je dag?

 Want het gaat niet zo zeer om dat ‘perfecte plaatje’.

Het gaat erom dat je het jezelf makkelijk maakt. En dat is precies wat die vrouwen laten zien. Ja, ze doen het absoluut voor zichzelf, dat ze er zo netjes uit zien en toch de discipline opbrengen om elke dag te knallen. Maar ze weten dat het veel moeilijker is om elke dag achter de feiten aan te moeten lopen. Zeg nou zelf, voel jij je echt gelukkig als je de kids net op tijd aflevert bij de opvang, je geen tijd hebt gehad om te ontbijten en bijna te laat op je werk komt?

Gevoelens: gestresst, moe, chagrijnig en geïrriteerd.

Daarom moet je voor jezelf zorgen. Daarom moet je keihard werken om je dromen uit te laten komen. Want daar maak je het jezelf zo gemakkelijk mee.

Liefs,
Esther