Het leven van een fulltime werkende moeder gaat niet altijd over rozen. Wel over ritme, genieten van het moment en het beste maken van het moment. Het leven van en fulltime werkende moeder vergt discipline, structuur en geduld. Dus kijk mee naar een typische doordeweekse dag in mijn leven.

Opstaan

Het is 06:15u. Mijn wekker gaat. Ik druk hem snel uit voor dochterlief er nog wakker van zou worden. Ik sta op en doe mijn lenzen in. Ik start mijn dagelijkse make-up ritueeltje en kleed me aan. Ik ga naar de keuken en zeg de katten goedemorgen. Begin met ontbijt: een eitje voor mezelf met wat groenten en kaas, 2 boterhammen zonder korst voor Elena. Pak ondertussen mijn spullen bij elkaar van die dag en ik zet ons ontbijtje klaar op tafel.

Elena, wakker worden!

Ondertussen is het 07:00u. Ik ga naar Elena’s kamertje en loop rustig naar haar bedje en aai haar over haar bolletje. Vaak is ze al wakker, soms wordt ze nu net wakker. Ik open het rolgordijn en laat de eerste zonnestralen naar binnen schijnen. Een grote lach verschijnt op haar gezichtje. Ik pak haar op en we knuffelen even. Ik leg haar in mijn armen en dan is ons momentje even samen. Ik voed haar. Ik kleed haar aan en we gaan naar de woonkamer, waar het ontbijtje op ons staat te wachten. Samen ontbijten we, en dan start onze dag. Ik vertrek naar mijn werk, zij vertrekt met papa naar de opvang. Wat heerlijk, dat ze nu mag spelen met al die kindjes. En mama gaat geld verdienen. Mama gaat ervoor zorgen dat ze straks alles heeft wat ze nodig heeft. Mama gaat werken aan jouw toekomst.

Weer thuis!

18:00u. Ik ben net thuis en Elena straalt zodra ze me ziet. Ik knuffel haar en haar papa en ik maak snel het eten klaar. Samen zitten we weer aan tafel en eten we. Na het eten probeer ik alles op te ruimen terwijl papa haar in bad doet. Als ik klaar ben, sluit ik me aan en zie ik haar genieten van het badje. Ik maak haar klaar voor haar bedje, we spelen nog even samen en voed haar nog voor ze gaat slapen. Haar dag is weer klaar. Ze is tevreden en blij. Dan ben ik dat ook.

Welterusten, Elena!

Iets over 19:15u: Elena slaapt en mijn avond begint. Soms nog wat huishouden en de voorbereiding voor de volgende dag, soms ga ik sporten, soms chill ik gewoon lekker op de bank met mijn partner. Zo hoort het toch te zijn. Niet altijd te voorspelbaar, maar wel eenzelfde ritme. Tijd voor mijn dochter. Tijd voor mijn partner. Tijd voor mezelf.

Welterusten, mama!

Het is 22:30u. Mijn dag is klaar. Ik doe mijn lenzen weer uit en check stiekem mijn social media nog even. En dan is het tijd. Tijd om te slapen. Tijd om uit te rusten. Tijd om op te laden voor weer een nieuwe dag.