Hoewel ik dus veel werk, bezig ben, veel te doen heb, kan ik je garanderen dat er ook een hoop dagen zijn die ik met mijn dochter mag besteden. Graag geef ik je een samenvatting van zo’n mooie dag, waarin we volledig aandacht voor elkaar hebben.

Het is 07:00u ’s ochtends.

Mijn wekker gaat. En met mijn wekker bedoel ik: de babyfoon springt aan en mijn lieve kleine meisje ligt brabbelend wakker te worden. Ik stap uit bed en trek mijn ochtendjas aan. Ik maak een flesje melk klaar voor Elena en ga naar haar toe. Ik open de rolgordijnen en pak haar op. Samen kijken we altijd even naar buiten. Ik benoem wat we zien: “Kijk, Elena, de zon komt al op! Wat een mooie kleuren weer, rood, roze, oranje, zelfs een beetje groen!”. Ze snikt een beetje. Schei uit met je kleuren, ik heb honger, ma!. Zittend in de stoel in haar kamer geef ik haar flesje melk. Daarna kleed ik haar aan en maak ik haar klaar voor de dag en zet ik haar in haar eetstoel waar we samen ontbijten. Een boterham voor Elena, een gebakken eitje voor mama. Na het ontbijt maak ik mezelf klaar voor de dag en hebben we tot haar volgende slaapje de tijd om samen te spelen en te chillen.

Het is 09:30u.

Tijd voor een fruithap. Samen weer aan tafel en ik pel een sinaasappel voor haar. Ze zit uiteraard volledig onder het sap maar ik heb nog nooit iemand zo gepassioneerd een sinaasappel zien eten.

10:00u: tijd voor het eerste slaapje.

Ik neem mijn moment en ga mijn eigen ding doen. Soms huishouden, zooi opruimen, soms bloggen of gewoon chillen.

11:30u: vaak wordt ze nu wakker.

Tijd voor fles 2 en weer een boterham. Vaak gaan we ’s middags op pad. Boodschappen doen, wandelen, naar iemand toe, maar even het huis uit.

14:30u: tijd voor een koekje, soepstengel of iets anders lekkers.

Ook dat doen we weer samen, aan de keukentafel.

15:00u: slaapje nummer 2.

De laatste tijd niet altijd een groot succes. Als ze bij iemand anders is, slaapt ze altijd nog wel een uur á anderhalf uur. Bij mij niet altijd. Ik hou het er maar op dat ze graag bij me wil zijn dan, haha!

Rond 17:00u ga ik het eten klaarmaken voor Elena.

Soms staat het al klaar, andere keren maak ik het dan klaar. Om 18:00u zitten we aan tafel voor het diner. De ene keer gaat dit super, de andere keer speelt ze vooral met haar eten en ligt het meer op de grond dan dat ze het in haar mond steekt.

Rond 18:30u doen we haar vaak nog in bad en op de dagen dat ze niet in bad hoeft, hebben we mooi de tijd om nog even samen te spelen. Vaak ook het moment voor een mini looptraining, met haar babyrollator (ja, ik zei babyrollator).

Om 19:00u is het babybedtijd.

Ik trek haar slaapzak aan, maak haar klaar voor de nacht. Ik pak haar laatste flesje en samen hebben we altijd hetzelfde ritueeltje. Ze drukt zelf de lichtknop uit en ik zet een nachtlampje aan (wat 10 min. brandt) en we lopen naar het raam. Terwijl ik het rolgordijn omlaag doe zeg ik altijd: “Ik ga slapen, ik ben moe, ik ga naar mijn bedje toe.”. In de stoel geef ik haar laatste flesje en zodra die op is of ze heeft genoeg, laat ze zich al naar achter ‘vallen’ zodat ik haar rustig in haar bedje kan leggen. Ik geef haar een kus en een knuffel, zeg haar dat ik van haar hou en wens haar welterusten. Dag Elena, tot morgen!

Hoe ziet jouw dag met jouw kindje eruit? Verschilt het veel van onze dag? Let me know! Laat een reactie achter hieronder!

Liefs,
Esther