Ik word wakker. Het is nog donker in de kamer. Ik wrijf in mijn ogen en begin een beetje te snikken. Die droom was echt niet leuk vannacht! Ik kijk om me heen, gefascineerd door alles wat ik zie. De deur gaat zachtjes open, toch schrik ik! Ik had haar helemaal niet aan horen komen… Ze lacht naar me, met haar breedste glimlach. Doet de gordijntjes open, poe, dat licht is fel! Ik wrijf nog eens in mijn ogen en voel een aai over mijn bol. “Kom je?” Vraagt ze. Ze pakt me op en we kijken samen naar buiten. Wauw, die lucht! En ik zie auto’s, huizen, lichtjes, wat cool! Ik wijs de auto’s aan, kijk! Ze loopt weg van het raam en gaat zitten in de stoel. Schiet nou op, ik heb honger! Snap je dan niet dat ik heel de nacht al niks heb gehad! Ah, daar ben je al. Ik drink mijn buikje vol en we kletsen samen wat. Dan word ik neergelegd en trekt ze mijn kleertjes aan. Ik ben er weer klaar voor! Oh en kijk eens, al die flesjes en doosjes die hier staan. Wat doe je nou? Ik was daarmee aan het spelen! Ze neemt me mee en zet me in mijn stoel. Mmm, boterhammen! Ik neem een paar happen. Wil jij ook een stukje? Neem maar! Ze wil niet echt… nou dan gooi ik het op de grond. Maar wat eet zij dan? Ik wil dat ook! Nee, ik heb geen dorst, ik heb toch al gedronken! Nee, niet weer die natte doek in m’n gezicht, ik ben toch best schoon? Hé, daar is ‘ie! Hij lacht ook al zo breed naar me!

Ik ga spelen. Wat geweldig is dit. Ze zwaait naar me. Ik zwaai maar terug. Hij pakt mijn bekertjes en begint ze te stapelen. Wauw, dat is hoog! Maar kijk even daar achter je, die deur is echt leuk om mee te spelen! Voor ik het weet, ben ik opgepakt en moet ik weer een laag kleren aan. Ik wil spelen! Hij pakt me op en zet me in de auto. We gaan op reis! Yes! We stappen uit en ik kom in een soort paradijs. Overal ligt speelgoed, er zijn kindjes die met me willen spelen en ik vind het geweldig. Ik speel de hele dag, slaap tussendoor met allemaal andere kindjes, ik krijg een fles melk en allemaal lekker eten. Hé, daar is ‘ie weer. “Ga je mee?” Nou, oké dan. We spelen thuis samen met de blokken en mijn loopauto. Wat geweldig, heel de dag spelen! Hé, daar is ze weer! We gaan weer samen eten dus! Ze zingt met me, lacht met me en knuffelt me. Dat laatste vind ik niet zo leuk, al dat kleffe gedoe. Maar ze blijft het maar proberen. Na het eten neemt hij me mee en gaan we badderen. Ja, dit is leuk! Maar wat ga je met die sproeier doen? Nee, je verzuipt me nog! En hij lacht alleen maar en probeert sop in mijn haren te doen. Ik vind er niks aan. Hé, badeendjes! En spetteren, ze worden helemaal nat! “Gaan we eruit?” Nee, wat dacht jij dan! Ik draai me gauw om! Maar ik ben te laat. Ze heeft me te pakken en droogt me van top tot teen af en maakt me klaar voor bed. Maar ik wil nog niet naar bed! Ik ben niet moe, ik ben niet moe, ik ben niet moe. “Ik ga slapen, ik ben moe, ik ga naar mijn bedje toe!” Ze blijft het maar zingen. Ze gaat weer in de stoel zitten met me. Drinken! Mijn oogjes vallen dicht. Ik lig opeens in mijn bedje. Draai me om en verdwijn weer in het mooie dromenland. Tot morgen papa en mama!