fullsizeoutput_e8

Ik kom binnen in een klein donker kamertje. De vrouw steekt een kaarsje aan en zet een ontspannen muziekje op. Kleed je maar uit en ga maar liggen, op je buik asjeblieft. Ik doe wat de vrouw zegt en neem plaats op de tafel. Ze legt me kort uit wat ze precies gaat doen en zegt me lekker te ontspannen. Mmm, dat is fijn, die warme olie. Net als die Rituals baby badolie, die ruikt ook altijd zo lekker als ik Elena in bad doe. Zou ze goed gedronken hebben bij mijn moeder? Straks drinkt ze veel te weinig en is ze alleen maar aan het huilen… Ik hoop maar van niet, want ze zou naar een vriendin gaan, dan is het wel zo leuk natuurlijk als ze lekker tevreden is. Ik hoop ook dat ze een speentje gevonden heeft bij de Prenatal, lekker stom om die vergeten mee te geven… Au! Ik moet mijn benen bedwingen, wat vervelend zeg, zo’n bindweefselmassage. De vrouw merkt het aan me. “Ik zie aan je lichaam dat je niet ontspant! Als je ontspant dan zul je merken hoeveel fijner is.” Ik mompel iets dat ik nou eenmaal gevoelig ben en dat alles kietelt bij mij, maar ze is niet overtuigd. Ze gaat rustig verder en ik merk dat ik me weer wat beter kan ontspannen.

20160403_122510

Oh ik moet morgen echt niet vergeten luiers te halen, ze zijn deze week nog in de aanbieding! Ik ben ook zo benieuwd hoe het straks gaat als ik weer aan het werk ga. Dan wordt het allemaal een stuk lastiger om alles te plannen. Oh, ik moet vrijdag al die boodschappen nog doen voor m’n verjaardag… Heb ik nou iedereen uitgenodigd?. “Esther, je moet je gaan omdraaien, dan ga ik verder met je voorkant.” Ik draai me om en krijg allemaal warme handdoeken over me heen. Best fijn! Zou ik misschien toch nog eens kijken voor zo’n cursus baby massage? Misschien is het wel goed voor Elena. Maar ja, als ik straks werk dan heb ik daar helemaal geen tijd meer voor! Jeetje, hoe ga ik het allemaal doen dan?! Oh ja, Es, aandacht erbij. “Esther, ik wil dat je je niet meer focust op mij of andere dingen, probeer te genieten van de massage en luister naar de muziek.”, zegt de masseuse. “Wat bent u streng!”, lach ik. “Vind je?!”. Ik probeer me weer te ontspannen. Denk aan je mindfullness cursus, Es, pas het toe! Eindelijk kan ik me een beetje ontspannen en eigenlijk is het best lekker, die massage. De laatste 10 minuutjes ben ik eindelijk echt in het moment en voor ik het weet is het voorbij. “Zeg, heb je dit jaar nog een plekje voor me?” Ik boek mijn volgende massage in en neem me voor: de volgende keer geniet ik er ├ęcht van!