Genieten van de kleine dingen. Wat een cliché. We zitten in een rare tijd. Er heerst een virus wat ons allemaal in de greep houdt. Het beperkt ons in ons ‘zijn’. We mogen niet meer alles doen wat we willen. We moeten afstand houden van andere mensen, terwijl dat ons juist voldoening geeft. Ons ‘zijn’ wordt aangetast. We kunnen geen kop koffie gaan drinken in de stad of een koopavondje met een lekker diner plannen. Concerten, evenementen zijn afgeblazen en het ziet er niet naar uit dat dit snel beter wordt. En dan herken je het wellicht wel: we worden gevraagd te kijken naar wat we wel hebben en daar van te genieten. Genieten dat je je gezin 24/7 om je heen hebt, de tijd hebt voor een goed boek of om eindelijk je kozijnen weer in de verf te zetten. Puntje bij paaltje heb je er totaal geen zin in of heb je het inderdaad gedaan en geeft het bij lange na niet de bevrediging waar je op had gehoopt. Eigenlijk ga je je na zoveel weken slechter voelen. Ietwat depressief zelfs. Je hebt weinig fut, je hebt nog een half huishouden te doen en die gezonde maaltijden die je jezelf en je kids had beloofd zijn langzaam veranderd in thuisbezorgd.nl en kant-en-klare soep met brood.

Hoe kan dat toch? We hebben alle tijd en energie en toch kakken we in. En als ik er dan over nadenk is het ook wel logisch: een mens moet in beweging zijn. Een mens is niet gemaakt om stil te zitten. Dat is vast ook de reden dat ‘ie was zoals ‘ie was en waarschijnlijk ook heel snel weer terug is op datzelfde niveau als deze pandemie voorbij is. Mensen moeten vooruit. Stilstand is achteruitgang, zeggen ze wel eens. Ik denk dat dat wel klopt. En als ik dan mezelf en jou ook een tip mag geven: blijf bewegen. In elke zin van het woord. Move your ass, maar beweeg ook je hoofd. Daag jezelf uit, verzin iets creatiefs, daag je hersenen eens uit.

Schrijf een blog, lees een goed boek over een interessant onderwerp en alles bij elkaar: geniet! Want hoe heerlijk is het om extra tijd door te brengen met je kinderen, met je geliefde, hoe heerlijk is het om tijd voor jezelf te hebben en echt te kunnen doen wat jij wilt? Of dat nou knutselen of boetseren is, puzzelen, schrijven, een motor in en uit elkaar halen, lezen, koken, we hebben zoveel te doen en zoveel mogelijkheden. Gebruik ze! As we speak, ga ik dat dan ook nu even doen! #blijfthuis #daslief.