Genoegen nemen met ‘okay’.

Dec 11, 2018

Hoe gaat het met je? Wel okay? Goed?

En is dat echt zo, of zeg je dat nu?

Soms kiezen we ervoor om ‘okay’ te zijn, terwijl we eigenlijk helemaal niet zo okay zijn. We kiezen voor zekerheid. En de situatie waar je nu in zit, dat is zekerheid. Je weet wat je hebt en verandering zou ervoor zorgen dat je dat niet meer weet.

Onzekerheid dus!

En dat klinkt nu veel enger dan uit de vervelende situatie stappen waar je nu in zit. We kiezen dus voor ongemak. Door bijvoorbeeld bij een werkgever te blijven terwijl je helemaal niet doet wat je echt leuk vindt. Door gewoon aardappelen, groente en vlees te eten omdat een recept uitproberen uit de Allerhande veel te moeilijk lijkt. Terwijl het resultaat een heerlijke maaltijd is, misschien wel veel lekkerder dan je AVG’tje. En hoe vaker je die recepten doet, hoe beter het resultaat wordt. De eerste keer kan het best mislukken. Het kan verbranden, niet gaar genoeg zijn, je kan een fout hebben gemaakt in de volgorde waardoor het mislukt, noem het maar op. Maar zeg nou zelf, die overheerlijke ovenschotel met wat ingrediënten waar je nooit van hebt gehoord maar wel de key blijken te zijn voor een culinair hoogstandje: dat is toch een hele fijne afwisseling?

En al die beren op de weg zorgen ervoor dat jij in je comfortzone blijft.

Dus ik wil je uitdagen. Uitdagen om te kiezen voor het moeilijke recept. Uitdagen om te kiezen voor je eigen geluk. Besef je dat je wereld niet vergaat als je start met kleine veranderingen. Ze kunnen soms zoveel moois teweegbrengen. Maar dat weet je pas als je het geprobeerd hebt. Vaak heb je alleen spijt van de dingen die je niet hebt gedaan. Dus ga ervoor! Oncomfortabel zijn gaat je uiteindelijk heel ver brengen!

Liefs,
Esther