Ik heb het al vaker genoemd, maar het is zo belangrijk om voor jezelf te zorgen. Goed voor jezelf te zorgen. Te kiezen voor jezelf en jezelf op nummer 1 te zetten. Ik merk, zeker in voeding, dat ik heel goed voor mezelf moet zorgen. Als ik niet zorg dat ik de dingen eet die mijn lichaam kan verdragen, dan kan ik het wel schudden. Als ik dan ook nog stop met sporten en te weinig slaap, dan ben ik zo onproductief.

Komt er niets uit mijn handen.

Is elk werk te veel en verslonzen eigenlijk al mijn prioriteiten. Typisch, dat we als eerste de dingen laten vallen die eigenlijk niet onderhandelbaar zouden moeten zijn. We vervallen dan in gemak op de korte termijn, terwijl je prioriteiten op orde hebben en kiezen voor de ‘hard way’, er op lange termijn voor zorgt dat je gelukkiger leeft en leeft op jouw voorwaarden.

Toch is het zo makkelijk soms om jezelf te verliezen in gemak.

Netflix en chocola zijn makkelijk, maar maken je vaak niet beter. Persoonlijke hygiëne is hier zelfs een onderdeel in. Hoe makkelijk is het om een keer het tandenpoetsen over te slaan, of je make-up er niet af halen voor je gaat slapen. Simpele dingen, toch zijn dat dingen die we laten verslonzen als we even niet lekker in ons vel zitten. Ik heb het voornamelijk met eten. Als ik me slecht voel, ga ik slecht eten. Heb ik zin in chocola, zoetigheden en carbs. Terwijl in mijn geval, ik echt ziek word als ik daar veel van eet. Ik krijg mega buikpijn, wordt moe en heb nergens zin in. Toch is het comfort food en pak ik daar altijd naar als ik me slecht voel. Superstom, maar wel heel erg fijn op dat moment.

Wat ik probeer: mijn omgeving te alarmeren en de chocola uit mijn handen te slaan.

Dan word ik dus superkwaad. Maar ze hebben wel super gelijk.

Dus mijn tip naar jou: zorg dat je iemand in je omgeving hebt, die je de chocola kan afpakken. You don’t need it, girl!

Liefs,
Esther