Het loopt in de soep

Dec 28, 2018

Na een paar maanden zwoegen, strategie bedenken en veel content maken, bloed, zweet en tranen maar voornamelijk passie leven ging het mis. Ik werd WEER ziek. Ik was ziek geworden in de zomer, daar was een oplossing voor bedacht en uitgevoerd en zo startte ik mijn droomleven: genieten van mijn gezin, een onderneming starten naast mijn huidige baan en knallen gewoon. Als een bliksemschicht bij heldere hemel belandde ik toen in november van de ene op de andere dag in het ziekenhuis. Nu, anderhalve maand verder is er nog niet echt een oplossing hiervoor, maar gaat het wel weer beter. En in plaats van te doen wat ik elke keer daarvoor deed, heb ik geprobeerd (met wat tegengestribbel) om gas terug te nemen in plaats van door te denderen.

Maar wat was dat een partijtje K*T zeg!
Sorry dat ik het zeg.

Voor mijn gevoel zag ik al mijn dromen en mijn opgestarte levenswerk de prullenbak in verdwijnen. Want kei- en keihard had ik gewerkt om mezelf zichtbaar te maken en met de wereld te delen dat IK was begonnen met het coachen van vrouwen en dat ik daar superblij van werd en iedereen ging laten zien dat geluk binnen handbereik ligt.

En daar zat ik. In mijn ziekenhuisbed. Te balen. Want het was weer niet gelukt, verdorie. Het leek wel of het niet voor mij was weggelegd. Ik vond mezelf stiekem wel een beetje zielig. Was ik ook. Eventjes. Maar jezus, Es, het is niet het einde van de wereld! Ik raapte mezelf weer een beetje bij elkaar maar besefte wel dat het anders moest. Dat ik niet mocht schikken voor minder, maar iets moest veranderen waardoor ik wel kon en kan blijven doen wat ik wil. Ook al ben ik weleens ziek, ook al gaat het wel eens even minder goed. Daarom heb ik een stap terug gezet. Ben ik as we speak bezig met het voorbereiden van een aangepaste strategie. Iets wat goed bij me past en wat duurzaam is. Zodat ik al die dromen waar ik over spreek nu ECHT waar kan maken. Elke dag bloggen is voor een vrouw die ook nog 3 á 4 dagen per week werkt, een gezin heeft, een huishouden en nog 100 plannen in haar onderneming wel erg ambitieus.Elke dag 2 of 3 posts plaatsen op social media: een beetje overbodig misschien en ook weer niet haalbaar.

Dus ga ik nu op zoek naar balans.

Op zoek naar een aangepaste, werkende strategie. En daarmee zet ik geen plan in de ijskast maar pas ik het tempo aan. Want het geeft niet. Het is oké dat het niet allemaal NU gebeurt. Maar ik weet wel dat ik dit ECHT wil. Dus gaan we door. Op een haalbare manier. Voor mezelf. En ook best wel voor jou!

Ik hoop dat je meegaat in mijn reis naar balans en geluk. Mijn reis naar een gelukkig leven, waarin ik de regie neem.

Zie je mijn struggles en besef je je dat iedereen die heeft en besef je dat dat ook oké is. Ik hoop dat je iets in mijn verhaal herkent. Dat je ziet dat een plan in je hoofd ook aangepast kan worden in plaats van in de prullenbak moet als het even niet gaat zoals je had verwacht of gehoopt.

Want lieve mama, al doende leert men.

Al doende kom je erachter wat werkt en wat niet. En mag je fouten maken. Lieve mama, het is oké om even je shit te verliezen en niet te weten wat je met jezelf aan moet.  En het is oké om jezelf daarna weer een schop onder je kont te geven en verder te gaan. Door te gaan op een andere of verbeterde manier.

Lieve mama, hou van jezelf. Want door van jezelf te houden ga je er komen.

Dikke knuffel voor je!

Liefs,

Esther