Het lukt even niet allemaal

Jan 6, 20190 comments

Hoe lastig het soms ook is, soms moet je toegeven dat het even niet lukt. Even niet gaat. Voor mij is dat de laatste maand eigenlijk zo. En dat is best vervelend om te moeten toegeven. Want ik wil juist laten zien hoeveel balans ik heb, hoe goed ik de zaakjes regel en hoe ik alle ballen ‘hoog’ of juist laag hou. De laatste tijd is er juist onbalans. Ik heb veel aan mijn hoofd, mijn gezondheid zit niet mee en ik vind het even lastig.

Mijn lichaam is moe, mijn hoofd is moe, ik ben moe.

Ik haat dit soort momenten. Want ik wil heel veel maar ik krijg het maar niet uit mijn handen. Mijn dagen vliegen voorbij en ik heb aan het eind van de dag het gevoel dat mijn energie op is maar ik bijna niets heb gedaan. Voor mezelf maar ook voor iedereen die dit leest en denkt: “Hé, voel ik me ook wel eens!” heb ik hier een aantal tips om je te helpen zo goed mogelijk door deze rotperiode door te banjeren:

  1. Acceptatie. Simpel he. Accepteer dat je je nu zo voelt en dat je even wat struggles hebt die ervoor zorgen dat je even niet ‘on top of your game’ bent. Accepteer dat je het leven niet volledig zelf kunt sturen en dat je sommige dingen nou eenmaal niet direct kunt (zien) veranderen.
  2. Laat het er zijn. Probeer niet zo in opstand te komen tegen dat rotgevoel. Je bent nou eenmaal moe, je bent nou eenmaal verdrietig of boos. Laat dat gevoel er gewoon zijn. Want hoe meer je er tegen protesteert, hoe meer het aanwezig zal zijn. Ik had het afgelopen week nog. Ik voelde me super moe, had een takenlijst opgesteld waar je u tegen zegt en ik was nog niet eens begonnen en de berg leek nog hoger dan de f*cking Mount Everest. Dus wat heb ik gedaan: de belangrijkste taken heb ik gedaan. De rest heb ik lekker laten doen en ik ben op mijn kont gaan zitten.
  3. Voel je niet zo zielig. Eigenlijk een beetje tegenstrijdig met wat ik hierboven zeg, maar laat me het uitleggen. Door ons slecht te voelen gaan onze hersenen in een soort overlevingsstand. We laten ons opslokken door dat slechte gevoel en gaan dat betrekken op alles wat ons gebeurt op dat moment. We zwelgen in zelfmedelijden en we hebben het gevoel dat iedereen en alles tegen ons is. Denk maar aan dat gevoel als je ‘met het verkeerde been uit bed stapt’. Je begint de dag al ruk, je gooit je thee om, de boter is op, je baby is humeurig, je laat je sleutels op de deur zitten, je komt te laat op je werk, en zo gaat dat heel de dag door. Er lijkt geen einde aan te komen en je wil dat die dag zo snel mogelijk voorbij is. De kracht ligt dan in het veranderen van je eigen mindset. Geloven dat dit een incident is geweest en dat de rest van de dag wél goed gaat. En dat is echt door jezelf niet zo f*cking zielig te voelen (Note to myself).

Heb jij nog meer tips om deze rotdagen door te komen? Laat het weten in de comments hieronder!

Liefs,
Esther