Het verschil tussen man en vrouw is immens

Ik geloof er niet in dat we gelijk zijn. We zijn wel gelijkwaardig, maar absoluut niet gelijk. Ik vind dat ik net zoveel waard ben als mijn partner in mijn relatie, maar we zijn niet gelijk. Dat weten we ook maar al te goed. We kibbelen wat af samen. Omdat we elkaar soms niet begrijpen, of omdat we verschillend communiceren. Dat is op zich helemaal prima. Tegelijk, kan het soms ook frustratie geven of onnodige kopzorgen. En het heeft naar mijn idee zoveel te maken met die communicatie. Mannen zijn veel praktischer. Denken probleemoplossend. Probleem: vrouw moet eten. Oplossing: eten maken. En dat gaat ‘ie dan doen.

Voorbeeld:

ZIJ:┬áIk kom thuis van mijn werk. Ik vraag of hij wil koken. Hij begint aan het eten en ik begin met mijn taken in het huis. “En, hoe was het op je werk vandaag?” vraag ik. “Goed hoor!”. Mmm.. hij is toch niet kwaad? Hij is zeker pissig omdat ik hem vraag om te koken… Maar ik doe ook al veel thuis, dan mag hij toch wel een keer koken? “Is er iets?” vraag ik. “Nee hoor!” Zie je wel, er is iets… Hij is boos. Ik voel het! Hij kijkt ook zo boos!Maar wat heb ik dan verkeerd gedaan? Ik heb het toch gewoon netjes gevraagd?

HIJ: Ze komt thuis van haar werk. Ze vraagt of ik wil koken. Ja, tuurlijk wil ik dat. Ik begin aan het eten en zij begint met opruimen. Hoe het op mijn werk was? Niks bijzonders. “Goed hoor!” zeg ik. Ik hoop dat ze het te vreten vind, wat ik heb gemaakt. Of er iets is? “Nee hoor!”. Wat een gekke vraag… Ik sta gewoon te koken! Wat zit daar nou op die pan? Ik kan het niet goed zien…

Snap je mijn punt?

Wij vrouwen kunnen ons zo drukmaken om helemaal niks. Hij is vaak praktisch, wij gevoelig. We willen zo graag begrepen worden. Mannen en vrouwen. Maar onze werelden zijn verschillend. En je empathisch vermogen is wat meehelpt aan het inleven in het andere geslacht. Ik vind het fascinerend, en soms heel lastig. Want toch is er zoveel wat ons aantrekt in het andere geslacht en voor het overgrote deel in de wereld kiezen we voor een levenspartner van het andere geslacht. Ondanks onze verschillen. OF misschien wel DANKZIJ onze verschillen.

Herken jij je hier in? Hoe is dit voor jou en je partner?

Liefs,
Esther