Welbekend. Je zet een bakje koffie of thee voor jezelf. Schenkt het in. Zet het op een willekeurige plek in je huis neer. 4 uur later schrok je het koud naar binnen.

Herkenbaar?!

En wat ben je dan allemaal aan het doen? De was, stofzuigen, schoonmaken, achter je kind aanrennen, lunch maken, achter je kind opruimen, de wc schoonmaken, de ramen zemen, het vuilnis buiten zetten. Even overdreven natuurlijk, maar ik denk dat ELKE moeder die dit leest, minstens 100 keer haar koffie of thee koud heeft laten worden.

We nemen niet eens de tijd om een slokje drinken te nemen.

Vergeten onszelf in de waan van de dag. Maar mama, denk eens aan jezelf. Denk eens aan je vochtgehalte. En aan je mentale gezondheid. Want misschien ben je het vergeten, maar een warme drank smaakt het beste als ie… just ja: warm is! We zijn zo druk. Heel de dag zijn we druk. Zelfs als we aan het werk zijn vergeten we die warme thee of koffie. Worden we opgeslokt in vergaderingen, mensen die aan je bureau staan die iets van je willen of willen we 12 uur werk in een werkdag van 8 uur stoppen. Ik snap het, mama. Ik snap dat je, net als ikzelf, wil dat alles goed gaat. Dat alles loopt. Dat iedereen tevreden is.

Begin dan asjeblieft bij jezelf.

Zorg dat jij tevreden bent. Zorg dat je je koffie warm drinkt, zorg dat je er zelfs een chocolaatje bij neemt als je daar gelukkig van wordt. Want zeker als je kinderen hebt, zijn juist de kleine momentjes zo mooi. Geven die intens geluk in je dag. Hoe heerlijk is het als je met je kop koffie kunt kijken naar je kind wat heerlijk zit te spelen, of jou wil laten zien wat het net in elkaar geknutseld heeft.

Geniet, lieve mama.

Geniet van het leven, het duurt maar even.

Liefs,
Esther