En dat wil ik even uitleggen. Ik wil uitleggen wat kiezen voor geluk is. Want mijn geluk is niet jouw geluk. Mijn geluk is niet constant. Maar ik zorg ervoor dat ik in totaliteit geniet van het leven en doe waar ik gelukkig van wordt. Voor je denkt dat ik constant huppelend, blij en lachend door het leven ga alsof ik ontastbaar ben ofzo..
. 😉

Dat betekent absoluut niet dat ik constant met een big smile op mijn gezicht rondloop.

Ook betekent dat al helemaal niet dat ik me nooit eens slecht voel of een keer geen zin heb in de dag. Vorige week had ik het ook even pittig. Hoewel ik heel veel dingen wil doen en de commitment ben aangegaan om te bloggen, ondernemen, werken en moeder te zijn en ik dus gekozen heb voor het leven wat het beste bij mij past. Vorige week was ik gewoon moe. En nog steeds, nu ik dit schrijf. Ik had mijn baan opgezegd, ik startte zelf mijn onderneming officieel en het leven draait ‘gewoon’ door.

Dus mentaal en fysiek werd er veel van mij verwacht.

Daar heb ik voor gekozen. Dus niet alleen voor de succesmomenten die daar bij horen, maar ook voor de momenten dat het wat minder gaat. Dat ik wel een keer uitgeput op de bank plof na een drukke dag en me afvraag hoe ik mijn to-do list nog af ga krijgen vandaag.

Zulke dagen horen erbij.

Op elk niveau ga je dit tegenkomen. Of je nou zwemt in het geluk (of het geld ;)) of dat je volledig aan de grond zit, er zitten altijd ‘stomme’ dagen tussen. Dagen dat je het liefst onder een deken in je eentje op bed blijft liggen. Dagen dat je het liefst even geen enkele verantwoordelijkheid zou hebben. Dagen dat je het liefst heel hard “NEE” roept. En soms, heel soms, moet je dat gewoon eens doen. Kiezen voor geluk is kiezen voor jezelf. Dus doe dat.

Wil je hier eens over praten? Je kunt nu een gratis geluksgesprek met mij aanvragen! Klik hier.

Liefs,
Esther