Soms ben ik ontzettend inspiratieloos. Maar echt. Ik weet niks te vertellen, ik weet niks te zeggen, ik weet niet waar ik het over moet hebben. Vroeger kon ik me daar enorm druk om maken. Dan was ik bang dat een gesprek stil zou vallen, dat ik niet interessant zou zijn voor een ander. Het gevolg: ik ging ratelen. En dan vonden ze me raar. En op zich hebben ze daar niet ongelijk in. Ik ben soms ook een beetje raar. Ik ben niet standaard, ik ben niet makkelijk, ik ben niet simpel. Maar in plaats van dat ik me daar, zoals vroeger, druk om maakte, probeer ik het nu te omarmen. Vind ik het ook niet meer erg als een gesprek stil valt, of als ik niet weet wat ik moet zeggen. En als je dan dus beslist om even niets te zeggen, kun je ook geen rare dingen zeggen, haha! Tip van Flip!

Want in een gesprek zijn altijd 2 mensen. Dus de ander kan toch ook het gesprek opstarten? Of iets zeggen? Al is het maar: “Goh, lekker weer vandaag he?!”. Vaak gaat het gesprek dan al vanzelf lopen. En dat hoeft niet altijd vanuit mij te komen. En dat geeft veel rust, moet ik zeggen. Het geeft niet dat ik het even niet weet, het geeft niet dat het gesprek stil valt. Dat kan juist weer veel brengen, heb ik ook geleerd. Stilte brengt ook tijd om na te denken over wat er daarvoor is gezegd. Of over wat er nog moet komen. En dat geeft soms zulke leuke gesprekken juist.

Soms kan het ook zo gaan met je partner. Dat je al zo lang bij elkaar bent, dat je niet meer weet waar je het over moet hebben. Laatst vond ik daar wel een grappige oplossing voor; de kletspot. Een pot waar kaartjes inzitten met vragen of onderwerpen om over te praten. Er staan gekke vragen op die je in het gesprek ‘gooit’ en dat geeft vaak een grappige wending aan het gesprek. En vaak komen er dan ook weer serieuzere onderwerpen naar boven die je misschien vergeten was, of die je al lang niet hebt besproken samen. Het is zo makkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur, dat je soms vergeet een goed gesprek te voeren. Terwijl die nou net zo belangrijk zijn om dicht bij elkaar te blijven en om connected te blijven. Dus hierbij ook een challenge van mij, voor jou: pak je partner bij z’n kraag en heb een goed gesprek samen! Over koetjes en kalfjes, maar vooral over de dingen die er toe doen. Over de dingen die belangrijk zijn voor jou en voor je partner.

Ik daag je uit! Ga deze week voor een goed gesprek met je partner!

Laat je het weten hoe het ging?! esther@sialifestyle.nl

Liefs,

Esther