Kerstmis, voor mij “the most wonderful time of the year”. Ik hou ervan!

Ik vind alles prachtig, de mooie gouden ballen, overal kerstbomen, slingers, lichtjes, kaarsjes, sneeuw (niet te vaak in NL…), sneeuwpoppen, de kerstman, noem het maar op en ik vind het prachtig. Ik hou van de kerstshow bij de Intratuin, ik ben gek op kerstmarktjes en zou het liefst het hele jaar shoppen voor die ene maand in het jaar. Ik heb vanaf 6 december (respecteer Sinterklaas!) non stop Skyradio “The Christmas Station” op en ken alles uit mijn hoofd. En als ik het niet ken, doe ik alsof.

fullsizeoutput_1c2

Naast dat het een prachtig feest is met glitter en gezelligheid, vind ik het ook altijd weer een momentje om stil te staan bij het afgelopen jaar en is het voor mij toch altijd weer een beetje emotioneel. Ik kan ontzettend genieten van het samenzijn met familie en ik hou van de gezelligheid die het met zich meebrengt.

fullsizeoutput_1b9

Het enige waar we allemaal moeite mee hebben: cadeaus. Wij hebben het gelukkig aardig kunnen regelen: wij trekken lootjes. Iedereen moet dan voor een bepaald bedrag voor 1 persoon cadeautjes kopen. Vaak hebben ze dan ook nog eens een mooi lijstje waar ze alles op schrijven wat ze willen hebben, dus dan ben je eigenlijk snel klaar! Maar ja, ik vind het ook wel zo leuk om voor iedereen nog iets kleins te doen. Het is tenslotte kerst! En voor ik het weet loop ik weer uren door de stad te slenteren, op zoek naar dat ene cadeautje voor die ene persoon. Ik word er gelukkig steeds beter in, dat kerstshoppen. En makkelijker misschien. “Het gaat toch om de aardigheid” is het motto aan het worden, in plaats van “Ja, maar straks vinden ze het een stom cadeau!”. Alsnog ben ik uren bezig met het vinden van een aardig cadeautje. Ach ja, that’s what Christmas is about, toch? Het is toch heerlijk om straks iedereen gelukkig te zien met je cadeautjes en over een tijdje zijn ze wellicht vergeten wat je ze hebt gegeven, maar blijft de herinnering dat je dat cadeautje hebt gegeven. “Wat lief”.

fullsizeoutput_1ad

Het enige waar mijn partner en ik absoluut geen moeite mee hebben, is het vinden van cadeaus voor onze dochter. Ook al maakt ze heel kerst nog niet echt “mee” en zal ze nooit onthouden wat we allemaal voor haar hebben gekocht, zij krijgt dit jaar meer cadeaus dan wij met z’n 2 bij elkaar… Tja, gelukkiger zal ZIJ er op dit moment niet van worden, maar wij stiekem wel! En het is weer een mooie reden om te shoppen, toch?!

fullsizeoutput_1ad

Zeker dit jaar, terwijl ik nog lekker aan het “ontzwangeren” ben en de hormonen door mijn lijf gieren, voel ik me extra emotioneel. Het was een zwaar jaar met een zware zwangerschap, maar de prijs is onbetaalbaar. Mijn dochter heeft ervoor gezorgd dat dit voor mij het mooiste jaar was van mijn leven.

fullsizeoutput_1b0

Het is ongelofelijk hoeveel liefde je kunt voelen voor zo’n klein mormeltje en hoe ze nu al niet meer weg te denken is. Ik ben gewoon moeder geworden dit jaar. Ik heb mijn gezinnetje gebouwd, waar ik ongelofelijk trots op ben. Ik heb een lieve partner, een grote, fijne familie en ben bezig met het opbouwen van mooie vriendschappen.

fullsizeoutput_1b3

En ook al gaat nog niet ALLES van een leiden dakje en zijn er in al die dingen nog steeds een hoop struggles, ik geniet er wel van. Mijn kleine meisje heeft niet alleen mijn hart, maar dat van iedereen die ze leert kennen doen smelten en ze is meer dan ik ooit had gehoopt.

DSC_1128

Daarnaast is het ook een goed moment om doelen te stellen voor het volgende jaar en vooruit te kijken op wat weer een prachtig jaar moet gaan worden. Het jaar waarin mijn dochter gaat ontwikkelen, gaat leren kruipen, lopen, eten, spelen.

fullsizeoutput_1b6

Het jaar waarin ik mijn carrière ga vervolgen. Het jaar waarin ik hoop heel veel te kunnen sporten en een betere balans te krijgen in voeding. Het jaar waarin ik vooral veel wil gaan genieten en alles op me af wil laten komen. Doelen stellen, maar wel 1 voor 1.

fullsizeoutput_1b7

Tussen mijn geklets door zien jullie foto’s van mijn kerstdecoraties thuis. Ik heb me dit jaar erg ingehouden voor mijn doen, maar alsnog heb ik er een aardig gezellig huisje van gemaakt! Ik hoop dat jullie er wat inspiratie uit kunnen halen en schroom niet om je eigen ideeën te delen!

Voor iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Liefs,
Sia