Het leven van een jonge Hollandse vrouw gaat niet over rozen. Of je nou kinderen hebt of niet, of je nu een full-time baan hebt of geen baan, er zit druk op. De maatschappij waar we in leven maakt het ons niet zomaar makkelijk. Als je kinderen hebt, zit je vol verantwoordelijkheden. Als je een full-time baan hebt heb je verantwoordelijkheden. Als je geen baan hebt, heb je verantwoordelijkheden. We kunnen  hier over lopen zeiken tot we een ons wegen, maar we kunnen er ook gewoon tegenaan gaan. Als je er niet tegen kan, moet je ergens anders gaan wonen (op een hutje op de hei ofzo) of KIEZEN voor een leven vol geluk. Een leven waarin jij de baas bent over je geluk. Waarin jij kiest.

My choice is happiness

Want we hebben absoluut een keuze. Een keuze voor geluk. En tuurlijk zijn er moeilijkheden. Tuurlijk gaat het niet vanzelf. Heb je soms 10 tegenslagen voor je weer geluk ervaart. Maar zolang je er voor blijft gaan, komt het. Daar geloof ik in. De wet van de aantrekkingskracht. Tot op een zekere hoogte. Er zijn altijd uitzonderingen. Er zijn altijd ‘speciale gevallen’, waarbij het niet lukt, die gewoon extreem veel pech hebben of die op het verkeerde moment op de verkeerde plek zijn.

Chagrijnig zijn

Toch geloof ik erin, dat je meer bereikt met een positieve mindset en wanneer je goed bent voor anderen. Ik ben absoluut geen heilige en hoewel mijn blog en social media wellicht positiviteit uitschreeuwen, ben ik regelmatig wel eens chagrijnig of onvriendelijk tegen mijn omgeving. Laatst had ik het er over met collega’s, waar we het allemaal eens waren dat we soms tegen collega’s een stuk vriendelijker zijn of blijven dan tegen onze geliefden thuis. Uit beleefdheid wellicht. En je partner of je gezin ziet jou in alle staten. Ook de minder leuke momenten dus.

Zorg voor je directe omgeving

Terwijl die directe omgeving juist zo belangrijk is. Daar moet je goed voor zijn. Daar moet je voor zorgen. Toch, hebben we er stiekem allemaal wel eens last van. Want je kunt niet 100% van de tijd picture perfect zijn. Iedereen is wel eens chagrijnig. Iedereen is wel eens niet in zijn hum. En dat is helemaal oké!

Liefs,
Esther