Al vanaf dat mijn puberteit is begonnen, heb ik heel veel last van puistjes / pukkels / acné. Een lastig onderwerp waar ik vooral niet te veel over praat. Toch vind ik het de moeite waard om er over te praten, omdat ik en vele dames met mij er onzeker over zijn. Ik ga binnenkort hier een volgende stap in nemen in de hoop dat de acné zal verminderen of zelfs weg zal gaan. Ik ga naar een dermatoloog die mij hopelijk verder kan helpen. Tot nu toe heb ik heel veel geprobeerd. Elke dag reinigen. Scrubben. Peeling. Een andere pil. De duurste reinigingslijn. De goedkoopste. Alles ertussen. Benzylperoxide. Tea Tree Olie. Noem het maar op en ik heb het wel gezien en geprobeerd. Helaas is mijn probleem hormonaal en komt dus van binnenuit. Behalve het feit dat ik het kan onderdrukken, is er weinig te doen aan de buitenkant.

Aangezien ik dus al een aantal jaren dit probleem ervaar, ben ik ook mijn make-up gaan aanpassen aan mijn pukkels. Vroeger zeiden ze altijd dat make-up je acné zou verergeren. Bij mij is dit niet echt het geval. Er zijn wel eens bepaalde producten waar mijn huid op reageert, maar ook als ik een week of langer geen make-up draag, blijft de acné. Toen ik nog op de middelbare school zat, droeg ik eigenlijk geen foundation. Ik maakte mijn ogen op en dat was het dan. Pas later ben ik foundation gaan gebruiken, wat een moeilijk product zeg! Ik vind het nog steeds lastig om het “onzichtbaar” te maken en je zal vast wel eens een streep zien zitten. Voor mij beter dan dat je al mijn pukkels zou kunnen zien.

Om ook anderen te kunnen helpen, besluit ik om toch wat foto’s te plaatsen waarin je duidelijk mijn acné ziet, zelfs met make-up op.

fullsizeoutput_219

Voor: zo valt het nog niet zo op.

fullsizeoutput_224

Op mijn wang zie je nu duidelijk de plekken zitten en ook op mijn kaaklijn.

fullsizeoutput_229

Ook aan de andere kant zie je duidelijk de acné en de littekens. Mijn neus zit vol meeëters.

fullsizeoutput_235

Sowieso nooit zo mooi aan de onderkant, maar duidelijk is het wel!

Okay, ik hoop dat je niet hebt weggeklikt ondertussen. Ben je er nog? Dan nu over tot het leukste! De make-up!

fullsizeoutput_243

Een lijstje van de producten die ik elke dag gebruik:

  • L’oréal True Match Foundation (kleur: vanille en ivory rose gemixt)
  • Concealer: Essence 16h stay
  • Primer: Urban Decay
  • Poeder: Contouring van Sephora eigen merk
  • Beauty Blender
  • Kwasten: mix van Hema, Primark en Urban Decay
  • Oogschaduw: Urban Decay NAKED the Ultimate Basics
  • Wenkbrauwpoeder: Anastasia Beverly Hills
  • Mascara: L’oréal
  • Eyeliner: L’oréal Superliner

fullsizeoutput_255

Op dit moment gebruik ik het 3 stappenplan van Clinique als dagelijkse verzorging. Alleen de lotion is ondertussen vervangen voor een huismerk die ik in de fles van Clinique heb gegoten omdat die fles zo fijn is in het gebruik :).

fullsizeoutput_264

Ik gebruik eigenlijk alle kleuren van het pallette, ik bouw mijn kleur op door te mixen.

fullsizeoutput_25c

Okay, daar gaan we. Ik begin uiteraard met mijn basis, dit breng ik aan met een foundationkwast en druk het daarna in met mijn beautyblender. Vervolgens breng ik poeder aan uit het Sephora contouring palette en werk ik plekjes weg met de concealer.

fullsizeoutput_265

De basis dus. Daarna is het tijd voor mijn ogen en wenkbrauwen. Ik doe eerst mijn wenkbrauwen met de poeder van Anastasia Beverly Hills en daarna zet ik mijn ogen aan. Als finishing touch een lippenstift van Maybelline, Melted Chocolate Mat, nr. 986.

fullsizeoutput_271 fullsizeoutput_269

Je ziet nog een paar plekjes die ik niet weg kan camoufleren helaas.

fullsizeoutput_26d

Ook aan de andere zijde hetzelfde verhaal. Voor de foto heb ik het contouren wat harder aangezet dan normaal, meestal doe ik dit iets lichter! 🙂

fullsizeoutput_26f

Close-up van mijn ogen.

Ik ben erg benieuwd naar jullie make-up routine. Net zo uitgebreid als ik, of toch ietsje simpeler? 🙂

Liefs,

Sia