Wij mama’s hebben het superdruk. We zijn de hele dag in de weer en kunnen niet zomaar zeggen dat we moe zijn of er vandaag even geen zin in hebben. We kunnen niet onze kinderen zelf hun luier laten verschonen en eten stoppen wij nog altijd in hun mond. Je kind is afhankelijk van je. Heeft je nodig. Je hebt geen mogelijkheid om halt toe te roepen. Want we zijn nodig. Toch?

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

We nemen genoegen met de situatie. We nemen genoegen met het feit dat we geen tijd hebben. Want ja, daar kun je toch niets aan veranderen? Je kunt niet opeens een paar uur erbij kopen. Nee, dat klopt. Maar je kunt wel meer waarde toevoegen aan je tijd.

En waarom heb je die tijd dan nodig?

Nou, omdat je geen tijd hebt. Omdat je het druk hebt met het zorgen voor je gezin, alle balletjes hooghouden, werken, sociaal leven, hobby’s, noem het maar op. Oh en had ik het al over het huishouden gehad? Jezus, wat kost dat veel tijd zeg. Als ik iets zou kunnen laten vallen dan was het wel het huishouden.

Dus als je zoveel moet, wanneer heb je dan tijd voor jezelf?

Tja, dat weet ik niet, hoor ik dan. Soms dan komt dat er niet van. Of noem je iets wat misschien wel leuk is om te doen, maar het is nog steeds niet de tijd voor jezelf. Je rust er niet vanuit. En nee, slaap is niet die vorm van uitrusten. En misschien heb je daar al tekort aan. Heb je te weinig slaap door je baby die nog regelmatig wakker wordt ’s nachts. Heb je een peuter die liever bij mama slaapt dan in zijn eigen bed. Heb je een man die keihard snurkt.

En waarom is het dan zo belangrijk om tijd voor jezelf te hebben?
Om de beste versie van jezelf te worden! Ja. Want als jij jezelf constant voorbij loopt, ga je nooit de beste versie van jezelf zijn. Ga je op den duur een keer op je bek. Ja, ik zeg het maar gewoon. Je kan niet van jezelf verwachten dat je aleen maar voor een ander kunt zorgen en jezelf daarin kunt vergeten. Want dan zit je weer uitgeput op de bank na een lange dag vol rondrennen en gaan.

Je balans is ver te zoeken.

Dus mijn uitdaging voor jou: Vind een moment op de dag om tijd voor jezelf te nemen. Aan jou hoe je dat gaat invullen. En dan hoor ik graag van jou, hoe je dat hebt gedaan. Laat je het weten? esther@sialifestyle.nl

Liefs,
Esther