Mama’s zijn nooit ziek (of toch wel)

Nov 24, 2018

Als je ziek wordt is er nog maar één ding belangrijk: gezondheid. Je voelt je slecht, je leven stopt even en er is maar één doel: beter worden. En dat kost tijd. Iets wat ik moeilijk vind. Want ik ben niet zo geduldig. Ik heb dromen, passies en sowieso gewoon een gezin en een baan waarin ik veel verantwoordelijkheden heb. Mama’s zijn nooit ziek.

Nu ik dus ziek ben word ik weer flink getest. Ik moet me kalm houden zodat ik zo snel mogelijk weer op de been ben. En het belangrijkste hierin:

Volhouden en accepteren dat het zo is.

Mijn herstel gaat onder geen beding sneller en ik zal moeten accepteren dat het even is zoals het is. Ik zal hulp moeten accepteren. En ik probeer zo min mogelijk te kniezen. Zo min mogelijk stil te staan bij hoe zwaar het is. Hoeveel pijn ik al heb gehad en hoe vervelend het allemaal is. Want daar heb ik niets aan. Ik word er niet beter van en al helemaal niet gelukkiger.

Ik kom er ineens achter hoe sterk mijn draagvlak is.

Hoe fijn het is om veel mensen om je heen te hebben die je helpen, die er voor je zijn. Ik voel me een gelukkig mens als ik zie hoe mijn partner zo hard zijn best doet om mijn taken over te nemen hier thuis en hoe goed hij voor onze dochter zorgt. Onze ouders die voor ons klaarstaan, mijn moeder die speciale baksels maakt die ik met mijn strenge dieet wel mag eten, mijn schoonmoeder die onze was wegwerkt en zoveel familie en vrienden die er zijn om me een hart onder de riem te steken.

Mama’s zijn wel eens ziek.

Maar dan draait de wereld gewoon door.

En dan komt het om je heen allemaal goed.

Als je er zelf maar in gelooft.

Liefs,
Esther