Motivatie vs. discipline

Nov 16, 20180 comments

Ken je dat, dat gevoel? Je zit te scrollen en je komt DE foto tegen. De foto waarbij je even stilstaat en denkt:

Wauw, lifegoals!

Bijvoorbeeld van een vrouw met een supermooi strak lichaam, of een moeder die er perfect uit ziet, net als haar kindjes op dezelfde foto. Ik heb dat wel eens. Dan denk ik, ik wil ook zo zijn.

Ik wil er ook zo mooi uitzien. Ik wil ook zo’n leven.

Maar we vergissen ons in wat eraan voorafgaat. Wat er achter de schermen gebeurt. Er wordt hard gewerkt om die foto te kunnen maken. Die vrouw moet misschien heel hard trainen, moet gedisciplineerd zijn in haar calorie-inname, moet elke ochtend om 5 uur opstaan om zichzelf voor te bereiden op de dag. Maar in ieder geval heeft die vrouw er iets voor moeten doen of laten om op dat punt in haar leven te zijn om die foto te kunnen maken.

Soms ga ik wel eens aan de slag om ook zo’n foto te kunnen maken. Om mijn lichaam bijvoorbeeld wat strakker te trainen of om mijn make-up op een andere manier op te smeren of weet ik veel wat. Gek genoeg kom ik dan later weer zo’n foto tegen en denk ik, shit, ik had toch dat doel om ook zo’n foto te maken? En dat is het verschil tussen motivatie en discipline. We raken super gemotiveerd door het zien van die foto en maken plannen om dat te bewerkstelligen. Maar als het moeilijk wordt, haken we af. En daar komt de discipline kijken.

Als je nu doorzet ondanks dat het zwaar wordt, ben je gedisciplineerd.

Want mijn doelen zijn idem dito. Als ik had gewild, was ik al 10 keer gestopt met mijn onderneming. Want het werd lastig. Ik moest keuzes maken, ik moest ook een blog schrijven toen ik supermoe was en ik moest ook weer een foto posten ondanks dat ik in volgers minderde in plaats van dat er bijkwamen. Ik zet door. Ik ben gedisciplineerd om dit te laten slagen. Doe jij met me mee?

Ontvang nu mijn e-book 5 praktische tips om een gelukkige moeder te zijn en te blijven om te starten met jouw weg naar geluk!

Liefs,
Esther