Als mij iets overkomt wat ik niet leuk vind of waar ik mijn mannetje moet staan, kan ik me soms ontzettend ongemakkelijk voelen. Ik voel mezelf dan ineen krimpen en zou het liefst weglopen van de situatie. Dat is mijn natuurlijke reactie op een situatie buiten mijn comfortzone.

Vind ik super lastig.

Want het gebeurt me in positieve EN negatieve situaties. Ik had laatst bijvoorbeeld een gesprek met iemand waar ik ontzettend naar opkijk. Waar ik graag indruk op wilde maken en waar ik graag heel duidelijk wilde vertellen wie ik was en wat ik voor hem kon betekenen. Wat er uiteindelijk gebeurde, was dat ik ging hakkelen en eigenlijk niet alles zei wat ik wilde zeggen. Liet hem het gesprek leiden en had het niet helemaal onder controle. Uiteindelijk heb ik wel voor een deel uit het gesprek kunnen halen wat ik wilde, maar toch was ik niet echt tevreden over wat ik had neergezet.

Insanity: Doing the same thing over and over again and expecting different results.

Dus, voor het volgende gesprek wat ik heb met deze persoon, ga ik me anders en beter voorbereiden. Ik had al wel wat opgeschreven over wat ik wilde zeggen, maar door de blokkade van het moment, merkte ik dat ik achteraf gezien helemaal niet meer in mijn boekje had gekeken.

Stom!

Dus ik ga de ongemakkelijke situatie weer aan, maar deze keer met een andere aanpak. Zodat het steeds minder ongemakkelijk voelt en ik uiteindelijk dit soort gesprekken master. Want dat is het enige wat mij een beter persoon maakt: mijn acties veranderen waardoor het resultaat verbetert.

Heb jij hier wel eens last van? Laat het me weten, wat is jouw typische ongemakkelijke situatie?