Opnieuw balans vinden

Dec 8, 2018

Na een ziektebed van 2 weken, jezus, wat klinkt dat heftig, ben ik er weer een beetje opgekrabbeld. Nog steeds herstellende van die verdomde darmontsteking maar ik voel me beetje bij beetje beter. Dat dit weer gebeurde in mijn leven, zorgde ervoor dat ik weer op zoek moest gaan naar balans. Want als ik zo weer duik in het leven van hiervoor dan ben ik geheid weer bij voor af aan en zakt de hele boel in elkaar.

Ik zal opnieuw op zoek moeten gaan naar balans in het leven.

Je zult dit misschien wel herkennen, want bij elke ‘gebeurtenis’ in het leven, is het altijd weer even zoeken naar een nieuwe balans. Of je nou een nieuwe baan hebt, een kindje erbij krijgt of simpelweg een paar dagen ziek bent geweest.

Maar hoe doe je dit nu?

Want ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil altijd weer vol ertegenaan en ga het liefst op dezelfde voet verder als voor dat ‘het’ gebeurde. Maar dat werkt natuurlijk voor geen meter, want in ieder geval is er IETS veranderd in je leven. Iets wat aandacht kost, energie kost en tijd kost. Dus moet je je aanpassen. Wat ik probeer te doen, is stap voor stap opbouwen.

Beginnen met het meest essentiële en daar mijn aandacht op vestigen.

De rest laat ik even voor wat het is of ik zorg ervoor dat iemand anders dat overneemt, al is het maar tijdelijk. Ik doe zo veel mogelijk NIET eigenlijk, zodat ik al mijn (beperkte) energie aan het juiste kan besteden. En dat betekent keuzes maken. En die zijn niet altijd prettig. Jammer zelfs, want het betekent soms dat je dingen moet laten die je graag wilt doen.

Daar komt acceptatie weer om de hoek.

Accepteren dat het nou eenmaal zo is en dat je niet gelijk weer op je oude niveau zit. Als je een nieuwe baan hebt, idem dito. Je kunt niet meteen op de toppen van je kunnen zitten in je nieuwe werk. Je zult elke dag moeten leren en groeien. En zolang je dat beseft, zolang je daar aan werkt, is je balans binnen no time weer terug.

Liefs,
Esther