Puckababy heeft onlangs de nieuwe Global Collection gelanceerd. Een aanvulling op hun huidige assortiment. Geen verschil in product, maar wel in design. Zoals misschien al bekend, hebben zij voor kindjes vanaf de geboorte tot 7 jaar prachtige spulletjes om je kindje te ondersteunen in veilig slapen.

Hierbij de bijbehorende video en daaronder het bijbehorende verhaal + foto’s!

Al snel na de geboorte van mijn dochter Elena ging ik op zoek naar een manier van inbakeren. Het welbekende Moro-reflex zorgde ervoor dat mijn meisje zich snel wakker sloeg ’s nachts. Ik zocht op wat inbakeren inhield en begon eerst met een hydrofiele doek. Echter heb ik nog al een sterk kind en ben ik niet zo goed  in vouwen, dus die doek werd het niet. Ik vond het idee van heel strak inbakeren niet zo prettig en toen kwam ik op de site terecht van Puckababy.

designs: roze: Berlin – blauw: Chicago – zebra: Tokyo

Daar boden ze de Puckababy Original Piep, een slaapzakje waarin je een band om de middel van je baby vastmaakt met klitteband en de handjes los in de slaapzak laat (dus geen gaten om de armpjes uit te laten). Daardoor sloeg ze zichzelf niet meer wakker en sliep ze gelijk een stuk rustiger (en ik dus ook!).

Toen ze uit de Piep groeide, werd de volgende slaapzak in de reeks aangeschaft: de Pucakbaby Original Mini. Een grotere variant van de Piep en het grote voordeel: er zaten ritsjes op de plek waar de armpjes uiteindelijk naar buiten moesten, want inbakeren moet je afbouwen zodra je baby op zijn buikje kan gaan draaien en de reflexen van het begin, verdwijnen langzaam waardoor je baby het niet meer nodig heeft om volledig ingebakerd te zijn. Toch kan het even een karwei zijn, dat afbouwen. Onze dochter was het natuurlijk zo gewend, dat inbakeren, dat deze zak heel fijn meehielp aan het afbouwen. We begonnen met het doorsteken van 1 armpje, de minst dominante, zodat ze kon wennen aan het armpje wat weer alle kanten op kon (en haar dus ook wakker kon slaan). Na 2 nachten ging ook armpje 2 er doorheen en ondanks dat ze er even aan moest wennen, ging dat vrij snel goed. Onze dame is niet de grootste baby en kon dus nog tot 8 maanden de Mini aan.

design: Berlin

Daarna werd ik per toeval benaderd door Puckababy, alsof het zo moest zijn! Zij wilden mij graag hun nieuwe Global Collection laten zien en stuurden mij 3 verschillende Puckababy Bag 4 Seasons. Ideaal, want nu heb ik er eentje extra voor op de opvang en eentje voor als de andere in de was zit! De Bag 4 Seasons is de opvolger van de Mini en kan in alle jaargetijden worden gebruikt. Ze zijn vernoemd naar de grootste modesteden van de wereld, die in de foto’s zijn vernoemd naar Berlijn, Tokyo en Chicago. Er zit een dikke binnenlaag in, voor de koude winternachten, die er ook uit kan. Dan hou je een prettige buitenlaag met lange mouwen over. Je kunt ook alleen de binnenlaag gebruiken, voor de herfst. Ook de mouwen kunnen eraf, voor de zwoele zomeravonden zoals we deze zomer veel hebben gehad. Je kunt de zak dubbelvouwen en dus inkorten voor als je baby nog klein is, en zodra hij wat groter wordt kun je heel gemakkelijk de zak weer losklikken.

design: Chicago

De zak sluit mooi aan voor dat geborgen gevoel en is van prachtig materiaal. Daarnaast zijn de slaapzakken allemaal öko-tex 100 gecertificeerd, luchtdoorlatend, vrij van gevaarlijke stoffen en getest volgens de strenge eisen op het gebied van baby veiligheid. Vind ik heel belangrijk, want ik denk dat alle moeders het gevoel wel kennen dat ze even willen kijken of alles nog wel goed gaat (Dat zeg ik best tam… Ik bedoel eigenlijk: Ik ga even kijken of mijn baby nog ademt met 1-1-2 alvast ingetoetst zodat ik alleen nog maar op bellen hoef te drukken.)

design: Tokyo

Ik ben heel tevreden over de slaapzakken van Puckababy, ik zou het iedereen aanraden (en dat doe ik dus ook, hihi!) en noem het ook vaak als er mensen in mijn omgeving spreken over baby’s en slaap. Ik vind slaap zo belangrijk, ik benadruk dit ook in andere artikels. Je hebt een zoveel gelukkiger kind als het goed slaapt en je bent een zoveel betere moeder als jij je nachtrust hebt! Wat mij betreft een musthave op je uitzetlijst. De Piep en Mini zijn qua prijs absoluut OK en hoewel ik me kan voorstellen dat je de prijs voor de Bag 4 Seasons misschien hoog vindt, besef je dat dit een zak is die je 2 jaar kunt gebruiken, je hebt in principe geen dekens nodig en het is kwalitatief absoluut zijn geld waard.

design: Berlin

Klik hier voor de website van Puckababy, hier vindt je alle specifieke info terug en kun je ze ook meteen bestellen. Als je dan lid wordt van de Puckaclub, krijg je een cadeautje, een spaarkaart met voordeel (dus korting op je volgende bestelling!) en gratis slaapadvies! En dat kunnen we allemaal wel gebruiken, toch? Zelfs zonder baby ;).

design: Tokyo