Waarom ga je er niet gewoon voor? Misschien omdat ik er zelf mee bezig ben, misschien omdat het zo is, merk ik dat er steeds meer vrouwen om mij heen aangeven eigenlijk een andere koers te willen varen, eigenlijk iets anders willen in hun leven dan wat ze nu aan het doen zijn, maar elke keer een reden hebben om het niet te doen. Een eigen bedrijf starten: ja, maar er is zoveel concurrentie. Ja, maar ik heb nog geen ervaring. Ja, maar ik heb geen startkapitaal. Een hobby gaan doen die je al zolang wilt doen: ja, maar ik heb er geen tijd voor. Ja, maar dat kan nu niet, want… Ja, maar ik weet niet of ik het nou wel moet doen… Maar je wilt het toch? Waarom doe je het dan niet gewoon?!

Vaak als ik door ga vragen bij deze dames, merk ik dat de blokkades heel simpel op te lossen zijn. Vaak maken we het in ons hoofd enorm groot en lijkt het net alsof er geen weg uit is. Terwijl het vaak reuze meevalt.

Start before you’re ready

Vind ik een hele mooie. Je bent er namelijk nooit ‘ready’ voor. Er is altijd iets waardoor je het niet zou moeten doen. Waardoor je oerbrein zegt: niet doen. Maar waar jij doorheen moet breken. En soms is iemand er echt nog niet klaar voor. Nog niet klaar om de commitment te maken of nog niet klaar om de keuze te maken. Ook prima, je tijd komt wel. Ik denk dat er in ieders leven wel iets gebeurt waardoor je andere keuzes gaat maken. Waardoor je kiest voor een ander leven of kiest voor een mooier leven. Een upgrade van je leven eigenlijk. Ik had dat namelijk ook. De droom om te gaan bloggen bijvoorbeeld. Altijd had ik een excuus: geen tijd, geen energie, andere prioriteiten, ik was er vast niet goed in, er zijn al zoveel blogs. En die bezwaren had ik nu nog steeds. Maar ik wist ook dat ik dit heel graag wilde. En dus koos ik ervoor om die blokkades te doorbreken en toch te gaan voor wat ik wilde: vrouwen inspireren om beter te worden. Beter in leven en om te kiezen voor geluk. Kiezen voor het leven. Dus hier ben ik dan, bloggend en wel. Mijn leven is er op vooruitgegaan en ik geniet hiervan. Ik krijg er energie van in plaats van dat het me energie kost. Ik kies voor geluk.

Dus, ik daag je uit. Ga je droom achterna. Kies voor je geluk. Your choice is happiness.

Liefs,

Sia