The sky is the limit

Dec 18, 2018

We beperken ons veel te vaak tot waar we nu zijn. We denken niet genoeg na over wat er kan en denken vaak niet breed genoeg. We denken dat de situatie zoals ‘ie nu is NIET zomaar kan worden veranderd.

Maar is dat echt zo?

Ik schets even een simpele situatie. Je bent moeder. Je leeft de hele dag voor je gezin. Je staat op en je leven staat direct in het teken van je kinderen. Ze hebben jou nodig. Je moet ze verzorgen, eten geven, zorgen dat ze op tijd zijn waar ze moeten zijn, het huishouden moet netjes zijn, er moet worden schoongemaakt en vooral veel worden gewassen en vergeet niet om ook nog even te stofzuigen. Boodschappen kruipen niet vanzelf in de koelkast en het wordt niet vanzelf een gezonde en lekkere maaltijd. Etenstijd is spitstijd: manlief thuis, de kids thuis die al je aandacht nodig hebben, je jongste gooit zijn eten door de lucht en toevallig is het natuurlijk spaghetti met rode saus die nu aan je behang plakt. Je baddert je kids, brengt ze naar bed, ruimt de bende op beneden en rond een uur of 9 plof je uitgeput op de bank. Om de volgende dag uiteraard weer in dezelfde situatie terecht te komen.

“Het zijn nou eenmaal de tropenjaren!”
“Ik ben nou eenmaal hun moeder!”
“Ik kom later wel weer!”
“Mijn tijd komt nog wel!”
“Maar dit doe ik voor mijn kinderen, want ik hou van ze.”

Hoezo dit is het leven?! Je hebt zoveel mogelijkheden om dit anders te doen. Om een ander leven te bouwen waarbij je kinderen net zo of misschien nog wel gelukkiger zijn EN JIJ OOK! Je hoeft jezelf niet weg te cijferen. Echt, de SKY IS THE LIMIT. Geloof me nou maar. En vaak heeft het hele kleine veranderingen nodig om een berg te verschuiven. En nog belangrijker: het is geen rocket science. Het is gewoon leven en genieten en durven te kiezen voor jezelf. Want een blije mama zijn over het algemeen blije kinderen. En blije kinderen is sowieso een blije mama. Maar die mag best wel goed voor zichzelf zorgen.

Liefs,
Esther