Toen ik moeder werd, besefte ik me opeens hoe kort de dagen zijn. Hoe kostbaar tijd is. Hoe kostbaar energie is en waar je het aan besteed. Toch is tijdmanagement misschien wel een van de moeilijkste dingen om te ‘managen’. Ik vind het verdomde lastig. Ik heb geen idee soms hoe ik het moet doen, want ik wil zoveel tegelijk en in het liefst zo’n kort mogelijke tijd dat ik mezelf dan juist voorbijloop. Timemanagement dus. Er zijn 100 manieren om je tijd te managen, om dingen effectiever en efficiënter te doen. Zodat je meer tijd over houdt voor de dingen die er echt toe doen. (zoals wandelen met je dochter!)

The only way to manage time is to stay ahead of it.

En dat slaat de spijker op zijn kop. Achter de feiten aanlopen is altijd verkeerd. Want dan ben je dus te laat. Dus probeer ik elke dag te leren en probeer ik elke dag efficiënter te werken in alles wat ik doe. Probeer ik gedisciplineerd te zijn in het opruimen van mijn zooi (lukt niet altijd…) en probeer ik 1 ding tegelijk te doen.

Valt allemaal niet mee, want ik schijn nogal een chaoot te zijn.

Toevallig had ik het er laatst over met mijn partner. Hij gaf me wel een terechte opmerking: als ik nu bezig ben met iets, ben ik in mijn hoofd alweer bezig met het volgende en vergeet ik precies te zijn in de taak waar ik op dat moment mee bezig ben. Als ik bijvoorbeeld bezig ben met Elena en haar luier verschoon, leg ik die luier opzij en doe ik haar een nieuwe aan. Klinkt logisch, maar dan laat ik soms die vieze luier liggen en vergeet ik hem in de bezigheid in de prullenbak te gooien. Dan ga ik vervolgens met Elena weer naar de woonkamer en moet ik weer teruglopen om die luier alsnog weg te gooien. Scheelt me weer een halve minuut op een dag. Keer 6 tot 8 luiers is toch weer 4 minuten op een dag gemist.

Het zijn zulke kleine dingen maar toch kan het een enorm verschil maken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van scrollen door je social media feeds?! We zijn er denk ik allemaal schuldig aan. Kijk maar eens naar je schermtijd per dag. Je zal ervan schrikken. Ik ook namelijk, haha! Anyway, ik hoop dat je wat tips uit mijn verhaal kunt halen en het ook kunt implementeren. En laat je me hieronder jouw tips weten? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Esther