Uit je comfortzone

Dec 15, 2018

Overal zie je het staan als je op zoek gaat naar personal coaching in welke vorm dan ook. Mamacoaches, business coaches, personal coaches, allemaal zeggen ze dat je uit je comfort zone moet.

Doodeng.

Ja klopt, maar wel essentieel als je wilt groeien. In welke vorm dan ook. Of je nou meer kracht in je lichaam wilt, meer conditie wilt, een betere moeder wilt zijn, wilt ondernemen of noem het maar op: je zult uit je comfortzone moeten stappen. Maar waarom is dat nou zo belangrijk?

Er is toch binnen je comfortzone ook genoeg te doen?

Ja, maar uit je comfortzone stappen zorgt ervoor dat je jezelf uitdaagt. En nog belangrijker: vaak zitten we binnen die comfortzone helemaal niet op ons gemak. Heb je gewoontes opgebouwd die je helemaal niet bevallen. Heb je contact met mensen die je niet bevallen of doe je dingen die je niet fijn vindt. Maar je doet ze toch, want het is bekend. En dat is precies wat de comfortzone is:

Een plek van herkenning, veiligheid en zekerheid.

Ook al voelt jouw comfortzone misschien heel ongemakkelijk of onprettig, is het wel de plek waar je van weet dat het er is en je weet dus wat er gaat komen en wat er is geweest. Buiten deze zone weet je dat niet en dat maakt het nou juist zo eng allemaal. Daarom willen we IN die zone blijven, omdat we bang zijn voor het onbekende.

Maar waar hebben we het meeste spijt van?

Van de dingen die we niet hebben gedaan. En waarom hebben we ze niet gedaan? Omdat we bang waren om uit onze comfortzone te stappen. En dat kan natuurlijk op alle niveaus zo zijn. Uit je comfortzone is ook kiezen voor een ander merk pastasaus terwijl je al jaren dezelfde van Bertolli neemt. Of een blauw shirt kopen terwijl je altijd zwart of grijs draagt. Maar het is ook je wekker een half uur eerder zetten, je man vragen de was te doen in plaats van het zelf te doen of je kind een extra dagje naar je moeder brengen terwijl je zelf vrij bent.

Dus, ik daag je uit: stap uit je comfortzone. En laat mij weten HOE je dit hebt gedaan. Hoe ik het deze week heb gedaan? Ik heb een ECHTE kerstboom gekocht in plaats van mijn neppe op te zetten. Gewoon omdat het kan!

Liefs,
Esther