Laatst kwam ik terecht bij een motivatie guru die een oefening deed wat met visualiseren te maken had. Ik vond visualisering weer vallen onder het kopje ‘zweverig’ en deed hier dus tot op heden nooit aan mee. Ik vond het onnodig en een stap waar ik weer tijd aan kwijt was terwijl ik ook lekker gewoon kon bloggen.

Toch was er iets in mij wat me triggerde om hieraan mee te doen.

Zo gezegd, zo gedaan, zat ik binnen no-time met mijn ogen dicht te fantaseren over hoe Sia Lifestyle eruit zou zien in mijn ideale wereld. Mmm.. Dat was mooi. Zo had ik het nog nooit voor me gezien… Ik kreeg spontaan 100 ideeën om verder te gaan met waar ik al mee bezig was en om de site uit te breiden en mooier te maken. Ik schafte een programma aan waarmee ik mijn nieuwe lay-out heb gemaakt en tekende op papier mijn web lay-out uit voor ik hem maakte.

Geweldig, want mijn idee werd ineens concreet.

Dat had ik niet verwacht. Ik kon daarmee de stappen zetten om mijn idee concreet te maken. Dus sinds dat moment probeer ik dit vaker te doen. Want door de ideale situatie voor je te zien, komt ‘ie opeens een stuk dichterbij. En wat grappig is, is dat wanneer je gaat googelen op Visualiseren, je vaak terecht komt op van die ‘zweverige’ websites, om even in de termen te blijven. Vind ik verschrikkelijk.

Zeker, omdat het dus helemaal niet zweverig is.

Je neemt gewoon even een moment om de situatie voor je te zien in zijn beste vorm. Want dat is uiteindelijk waar je wilt komen. En ik merk vaak dat ik zelf kan verdwijnen in een situatie en het overzicht kan verliezen. Want een blog onderhouden en deze elke dag updaten met een nieuwe blog, is niet alleen maar een tekstje schrijven en dit delen. Het is de opmaak van de tekst, de foto’s erbij zoeken of maken, het is je website onderhouden, de blog delen op Social Media want ik wil natuurlijk graag dat mensen hem lezen. En met het visualiseren van dit geheel, weet ik precies wat mijn taken zijn en hoef ik ze alleen nog maar uit te voeren.

Dus nu is het aan jou! Start jij hier ook mee, of doe je dit al? Ik ben benieuwd! Laat een reactie achter in de comments!

Liefs,

Esther