Parijs! De stad van de liefde, zoals velen het noemen. Voor een weekend wilden Melika en ik Parijs ontdekken en alle populaire toeristische activiteiten en fotospots doen. Er was een heel strak schema gepland, dat we niet eens konden volgen. Maar daarover later meer.

Parijs kan erg goedkoop zijn voor jongeren. Als u zich van tevoren informeert, kunt u veel besparen en verschillende inzendingen goedkoper afstoffen.

Voor slechts € 74 p.p. Melika en ik hebben de vliegtickets voor de heen- en terugvlucht weten te bemachtigen. Een echt koopje, dat trouwens steeds weer op internet te vinden is. Ook in 2017 willen we onze ogen open houden voor meer citytrips.

Aangekomen bij Meliá Paris La Défense!
We landden vrijdagavond rond 20.00 uur in Parijs en namen de REB B naar het centrum van Parijs, wat slechts € 10 kost. 40 minuten later waren we al in het stadscentrum en namen we de metro rechtstreeks naar ons hotel. Het 4-sterrenhotel Meliá Paris La Défense ligt op minder dan een minuut van het metrostation Esplanade de La Défense en is daarom de ideale plek voor een sightseeingtour.Met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad zou je de hele tijd in de kamer kunnen blijven dag . Maar daar gaat het natuurlijk niet om.


Melika, die veel gedisciplineerder is dan ik, maakt natuurlijk ook gebruik van de gymzaal op de 19e verdieping. De vooruitzichten? WAUW! Je kon gemakkelijk genieten van het uitzicht op de Eiffeltoren in plaats van hevig zweten, toen de cocktailbar Skyline Paris Lounge & Bar, die ook op de 19e verdieping was, meer mijn kopje thee was! Diverse cocktails en drankjes slurpen met zicht op de Arc de Triomphe de l’Étoile en de Eiffeltoren is echt een onvergelijkbare ervaring.Je vraagt ​​het mij.’s Ochtends begint de dag met een superlekker ontbijt. Vers fruit, een eierstation, Franse kaas, muesli, taarten en pannenkoeken zijn misschien niet zo bevorderlijk voor mijn #desiredbodygoal, maar ze zijn nog steeds onweerstaanbaar lekker! Omdat het weer in deze tijd niet zo goed was, verborg de Eiffeltoren zich tijdens het ontbijt meestal tussen de wolken.

Wat je niet mag missen in Parijs!
Gepland waren het Louvre, de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de catacomben, de Sacré-Cœur-basiliek, het paleis van Versailles en de kathedraal Notre-Dame. We wilden ook door de vele zijstraatjes van de Avenue des Champs-Élysées slenteren en winkelen en veel macarons eten bij Ladurée. Was het duidelijk dat we het niet konden? 😀

Nadat we op een dag niet zo vroeg waren opgestaan ​​als gepland, hebben we eerst het Paleis van Versailles van onze to-do lijst geschrapt. De reis is gewoon te lang en in februari is het weer sowieso al niet goed genoeg.

Helaas konden we ook de catacomben niet bezoeken, wat absoluut de meest onfotogenieke plek op onze lijst was. Deze waren een hele maand gesloten vanwege bouwwerkzaamheden. Helaas stond er niets over op de website. Daarom hebben we bijna 40 minuten verspild om heen en terug te komen. Echt jammer, want we hadden de Catacomben van Parijs bedoeld als de perfecte regenachtige dagactiviteit.

Omdat het weer tijdens ons verblijf erg slecht was, zetten we de Eiffeltoren op onze laatste dag. Volgens de weersvoorspelling was de kans op zon daar het grootst. En aangezien we aan de ene kant veel mooie foto’s wilden met de Eiffeltoren en aan de andere kant iets wilden zien als we vanaf de top van de Eiffeltoren op de stad neerkijken, was dat waarschijnlijk een hele goede beslissing!