Hoe cliché het ook mag klinken, alle clichés zijn waar over het moederschap.

Ik vond mezelf absoluut geen luizenmoeder en ik was vooral heel ambitieus. Ik wilde carrière maken en heel de wereld zien. En toen, nog voor ik afgestudeerd was, werd ik verliefd en besefte ik dat de wereld die ik voor ogen had, er anders uitzag dan ik me had voorgesteld. Ik had nog steeds mijn dromen en ambities, maar het huisje boompje beestje kwam op mijn pad en vol overgave koos ik hiervoor. Ik schrok van mijn eigen keuzes. Werd in een klap volwassen en ging van huppelend studentje naar jonge vrouw. Samen kozen wij ervoor om te starten met het stichten van een gezinnetje. We wilden een kindje. Waarover we altijd zeiden en nog steeds zeggen: zij komt er bij ons bij en niet andersom. Zij past zich aan ons aan. Ik geloof daar nog steeds in. Ik geloof ook dat een kind daar heel capabel toe is en dat je een kind er ook mee uitdaagt door het soms uit zijn comfortzone te halen. Daar in een ander artikel meer over! 🙂 Toch heeft een kind regelmaat nodig en is dat ook wat wij voor haar proberen te creëren. Toen ik zwanger was, had ik nog een baan, maar ik besloot tijdens mijn zwangerschap om daarmee te stoppen en een nieuwe baan te zoeken na de geboorte van onze dochter. Al heel snel kwam er een nieuw bedrijf op mijn pad en na 12 weken verlof, startte ik met 36 uur als commercieel medewerker binnendienst. Waar ik daarvoor een flink zware functie als Trader (Verkoper) had uitgeoefend, stapte ik nu terug en werkte weer ‘gewoon’ van 8:30u tot 17:00u. Op dat moment zag mijn leven er dus totaal anders uit. De dingen die voor mij veranderden:

 • Ik was trots als mijn baby haar fles leeg had gedronken op de opvang
 • Ik belde in de eerste maanden bijna elke dag naar de opvang of oppas om te weten hoe het met haar ging.
 • Ik maak elke dag foto’s van haar.
 • Ik verwacht minstens een volledig verslag over de dag en een fotoverslag als ze een
  ag bij familie is geweest.
 • Ik word boos op mijn partner als hij niet heeft gevraagd of ze wel goed heeft gegeten en geslapen op de opvang.
 • Ik kolfde me suf en vond het superbelangrijk dat mijn dochter het beste binnenkreeg.
 • Ik was trots als een aap toen mijn dochter zichzelf kon omdraaien.
 • Ik veeg mijn dochters snot af aan mijn broek.
 • Ik vind dat niet vies.
 • Maar dat is het eigenlijk wel.
 • Ik koop de gekste, onnodigste spullen voor baby’s die ik nooit ga gebruiken.
 • Ik heb zoveel kleertjes in haar kast liggen dat ze de helft misschien maar 1 keer aan heeft gehad.
 • Mijn baby is onderwerp #1 als ik niet weet wat ik moet vertellen tegen iemand.
 • Ik vind andere baby’s nog steeds irritant na een bepaalde tijd.
 • Mijn baby is de mooiste.
 • Mijn baby is de leukste.
 • En de liefste.
 • En de mooiste.
 • Dat zei ik al.

Ik hoor heel graag van jullie of ik toch niet de enige malloot ben die dit allemaal doet / vind en denkt…

Liefs,

Esther