Wat wil je later worden als je groot bent?

Nov 19, 2018

De vraag die je vroeger altijd gesteld werd als kind. Wat je later wilt worden. Als je groot bent. Ben jij al ‘groot’?

Ik ben nu bijna 25 jaar. Ben ik dan groot? Of heb ik nog tijd om te worden wat ik wilde worden? Nobody knows, really. Dus neem ik nu nog mijn kans, nu ik nog niet groot ben. Of wel, maar dan kan het dus nog steeds. Al ben je 40, 50, 65, dan kun je nog steeds doen wat jij wilt.

En je dromen veranderen door de jaren heen.

Je dromen veranderen omdat jij verandert en verbetert, als mens. Ik wilde vroeger kinderarts worden. Maar toen kwam ik erachter dat ik heel slecht was in biologie enzo, Vrij essentieel als je een dokter wilt worden. Ook moest je heel veel doorzettingsvermogen hebben. Want zo’n studie als dokter, dat was niet niks. Middelbare school, vwo, wo en nog een paar jaar studeren en stages lopen. Toentertijd was ik daar absoluut het mens niet voor. Daarna wilde ik journalist worden. Ik wilde schrijven en mijn visie en perspectief delen. Maar de journalistieke wereld ging niet zozeer over mijn visie, maar meer over de verhalen in de wereld communiceren.

En dat waren niet mijn verhalen.

Toen ik moest kiezen voor een studie, wist ik dus niet zo goed wat ik moest gaan doen. Ik wilde iets met talen doen, want daar was ik goed in en dat vond ik leuk. Zo werd het International Business and Languages. Maar zo lang mijn korte carrière reikt, zat ik niet op mijn plek bij mijn werkgevers. Voelde ik dat er meer was, dat ik meer kon en dat ik meer wilde. Anders wilde. Voelde me beperkt in mijn leven. Dus besloot ik dit jaar: het kan anders. En koos ik dus voor mezelf. Voor het najagen van mijn dromen. In de hoop, dat ik word wat ik wil als ik later groot ben.