Wat wil jij je kinderen meegeven?

Nov 15, 20180 comments

Heb je wel eens nagedacht over deze vraag? Nagedacht over wat dus belangrijk is voor jou en wat je wilt in het leven. Wat zou je willen dat ze straks, als ze groter zijn, herinneren aan de opvoeding? Wil je dat ze zeggen: Mama was er altijd voor mij. Ik kon altijd terecht bij mama. Het was altijd gezellig bij mama. Ik had zoveel quality time met mama. En dan de volgende vraag: denk je dat je dat nu uitdraagt? Denk je dat je kinderen dat straks over jou kunnen zeggen? Leef jij nu het leven wat je wilt en ben je gelukkig?

Want als jij gelukkig bent, zijn je kinderen dat vaak ook.

Huh, het was toch andersom? Als mijn kinderen gelukkig zijn, dan ben ik dat ook! Uhh, ja, nou, niet helemaal. Tuurlijk is het belangrijk dat zij gelukkig zijn. Maar jij bent hun voorbeeld. Jij bent degene die het voortouw moet nemen. Hen moet leren hoe ze hun mannetje staan in deze wereld. Jij leert ze hun eerste vaardigheden, zoals praten, lopen, hun jas dichtdoen, hoe ze met andere mensen om moeten gaan. Best een verantwoordelijkheid. En dat gaat een stuk beter als jij lekker in je vel zit.

Maar ik kom later wel weer aan de beurt.

Joeee, mama, het is NU. Het leven. Het leven is NU. Jij bent ook NU aan de beurt! Want als je nu NIET aan de beurt bent, dan zijn je kinderen straks groot en moeten ze zich zorgen maken om jou! Omdat mama is uitgeblust, of omdat mama niet blij is, of omdat mama zichzelf altijd op de tweede plaats zette. Denk maar eens na, hoe zou jij het vinden als jouw moeder alles wat ze leuk vind opzij zou zetten om jou te behagen. Hoe zou je je dan voelen? Je wilt toch graag dat de vrouw die alles voor jou heeft gedaan, gelukkig is?!

Gun jezelf dat ook.

Het maakt je een betere moeder.
Een blijere moeder.
Een gelukkigere moeder.

Wil je hier eens over praten? Je kunt je nu aanmelden voor een gratis geluksgesprek. Klik hier!

Liefs,
Esther