We doen allemaal maar wat

Nov 20, 2018

Mijn kindloze vriendinnen vragen me wel eens hoe ik dat doe, dat moeder gebeuren. Hoe ik als jonge vrouw van 24 al gekozen heb voor het moederschap en hoe ik dat dan doe. Nou, zeg ik dan, ik doe maar wat.

Ik heb ook geen idee.

Heb me netjes ingelezen van tevoren, tijdschriften, internet en boeken doorgepluisd op zoek naar tips en trics om een kick-ass mom te worden die haar kind een onbezorgde en veilige jeugd zou geven.

Maar wat bleek?

Die f*ckers van een commerciele tijdschriften en boeken en internetpagina’s die staan vol met teksten van vrouwen die het ook allemaal niet weten. Die ook maar wat doen. Ja! Dat had ik niet verwacht. Vroeger dacht ik altijd dat ‘volwassenen’ het allemaal wisten. Zelfs, dat wanneer ik een vraag stelde, ik altijd het goede antwoord zou krijgen. EN ik dacht ook dat alles wat op internet stond en in boeken werd geschreven waarheid was. Ja, het is vast voor een deel waarheid. Wel IEMANDS waarheid.

En dat is nou precies het ding.

Daarom doen we maar wat. We hebben ons laten beïnvloeden door onze omgeving (ja, jij ook) en gebaseerd op wat we meemaken in het leven en wat onze omgeving ons laat zien, maken we onze keuzes. En doen we dus hetgeen wat wij denken dat goed is. Klinkt best logisch.

Maar dat betekent ook dat je kritisch moet zijn.

Kritisch over wat je leest, wat je hoort en wat er gebeurt. Dat je goed beseft dat je niet alles klakkeloos moet overnemen. Maar wat het naar mijn idee ook betekent, is dat je altijd je oersterke moedergevoel moet volgen. Dat jij echt wel weet wat goed is voor je kind. En dat het goed is om je te laten informeren, maar dat je de meningen van anderen daar uit moet filteren. Want gebaseerd op de feiten en jouw moedergevoel, ga je absoluut de best mom ever zijn.

En jij? Voelt het voor jou ook alsof je ‘maar wat doet’? Let me know, hieronder in de comments! Scroll down!

Liefs,
Esther