We hebben het zo druk

Nov 12, 20180 comments

Vandaag was ik op een netwerkbeurs waar ik eigenlijk voor anderen was en niet zozeer voor mijn eigen bedrijf of voor mijn werk. Toch kon ik het niet laten hier en daar te laten vallen dat ik nu ook ondernemer ben en me eigenlijk bezig hou met de materie ‘drukte in het dagelijks leven’. Ik legde uit dat ik mezelf wilde neerzetten als mamacoach en lifestylecoach, waarbij de grootste problemen die ik zie voornamelijk te maken hebben met ‘het druk hebben’. Verbazingwekkend genoeg kreeg ik van iedereen die ik daarover sprak een: “Ja, dat snap ik!”.

Uhh, wat snap je?

“Nou, ik heb het ook zo druk en m’n man ook en er wordt ook zoveel van je verwacht tegenwoordig!” Wauw, een mooie eye-opener voor mij. Want niet alleen ‘mijn’ generatie heeft het zo druk, nee, ook oudere mensen hebben dit probleem. Ze kunnen niet meer mee met de drukte van de dag, er wordt steeds meer van ze verwacht, met name op de werkvloer en er lijkt gek genoeg geen enkele werkgever te zijn die zegt: “Joh, doe anders even rustig aan, je werkt al zo hard!”.

Nee, het moet altijd maar meer en beter zijn.

Eén man moet het werk doen wat bedoeld is voor vijf man en krijgt daar een gammel salaris voor en wáág het niet om meer salaris te vragen, want dat krijg je toch niet. En dit is niet een verhaal wat ik bij één iemand hoorde, nee, ik hoorde dit bij zoveel verschillende mensen van zoveel verschillende leeftijden. Jong, oud, midlifecrisis of ouwe taart, allemaal merken ze dat het drukker wordt en ze het niet meer kunnen bijbenen.

Herkenbaar!

Maar zo kwalijk. Ik hoorde laatst in de media spreken over een “burn-out epidemie”. Een wát? Ja, echt waar. Ik kan er niet over uit. Het maakt me wel vastberaden. Vastberaden om mensen hiermee te helpen. Om mensen te helpen voor zichzelf te kiezen. Dus, wat denk je ervan? Kan ik je helpen? Schrijf je nu in voor een gratis geluksgesprek! Klik hier!

Liefs,
Esther