Wil je echt gelukkig zijn?

Dec 16, 2018

Een uitdagende vraag. Wil je wel echt gelukkig zijn? Want vaak maken we keuzes die helemaal niet bijdragen aan ons geluk. Liever kiezen we voor ongemak, herkenning en het bekende. We houden er niet zo van om in het diepe te springen, het onbekende te omarmen of een andere weg in te slaan. Liever kiezen we voor een leven waarbij we weten wat we kunnen verwachten, welke richting het opgaat OOK als dit helemaal niet zo comfortabel is.

Dus daarom mijn vraag: wil je wel echt gelukkig zijn?

Durf je de weg in te slaan die je nog niet kent? Durf je zonder navigatie naar een onbekend punt te rijden. Niet wetende waar je precies uit gaat komen en OF je er wel gaat komen, maar wel met de kennis dat het, als het je lukt, je heel veel op gaat leveren!

Durf te kiezen voor het onbekende.

Gelukkig zijn gaat niet altijd vanzelf.

Tegelijkertijd is het supersimpel. Want geluk zit ECHT in de kleine dingen en geluk zit ook in de route. Niet in het eindpunt. Tuurlijk is het mooi om op het ‘eindpunt’ te komen. Beeld je maar eens in hoe het voelt om straks bijvoorbeeld je zoon of dochter te zien uitvliegen op hun 18ejaar. Maar de weg ernaartoe is waar het geluk ligt. De 18 jaren die je met ze mag meemaken.

De 18 jaren die je vol kunt stoppen met mooie momenten.

Vingerverven, spelletjes spelen, bezoekjes aan pretparken, shoppen met je dochter en lasergamen met je zoon. Al die dingen die je in de tussentijd kunt doen, tot het moment dat ze uitvliegen en hun eigen weg gaan. Want zoals in dit punt, als ook in heel veel andere doelen, zul je merken dat je doel slechts een moment is van geluk. Je bent superblij als je kinderen zelfstandig zijn en inderdaad uitvliegen, maar wat daarna? Dan zoek je weer een ander doel richting geluk, want DIT geluk is niet continu. Het is een moment waar je naar toe werkt en daarna heb je weer een nieuw doel ‘nodig’. Dus maak de weg ernaartoe zo leuk mogelijk en pin je er niet op vast dat je DAN pas gelukkig bent. Er is zoveel leuks in de tussentijd.

Liefs,
Esther