Wordt het dan nooit eens een keer rustig?

Dec 3, 2018

Ken je dat gevoel? Het gevoel dat het lijkt alsof er altijd wel iets gebeurt in je leven. Alsof het nooit eens even in echt rustig vaarwater komt. Er is altijd iets aan de hand.

Dan heb ik een nieuwe baan waar ik aan moet wennen, dan is mijn partner weer ziek, dan beland ik zelf weer in het ziekenhuis of is mijn dochter gevallen in bad en heeft ze een tand door haar lip. Het zijn allemaal kleine dingen maar toch hebben ze effect op je. De auto gaat opeens kapot, de laptop begeeft het of er is iets met iemand in mijn omgeving aan de hand. Het lijkt wel of je nooit eens helemaal gelukkig kunt zijn. Nooit eens even rustig op de bank kan gaan zitten en dat het alleen maar leuk is.

Ik denk soms wel eens dat ik de enige ben die dat heeft.

Toch geloof ik dat niet. Ik weet zeker dat heel veel dames zich hierin herkennen. Want elke vriendin die ik spreek, heeft ook altijd iets in haar leven wat ‘gebeurt’. Het kan niet allemaal goed gaan.

Dat kunnen we wel willen, maar zou het leven dan niet ongelofelijk saai zijn?!

En nog belangrijker is: wat is je mindset hierin? Hoe ga je met een situatie om? Wat voel je? Voel je teleurstelling, dat het weer niet lukt? Ben je boos, omdat het ‘jou weer moet overkomen’? Of denk je: Okay, dit is even vervelend, maar we gaan het oplossen en we gaan ervoor zorgen dat alles goed komt! Want je kunt je geluk wel laten afhangen van externe factoren, maar dat helpt je niet. Je kunt zelf ook kiezen hoe jij omgaat met de situatie en hoe je je voelt.

En je kunt ook kiezen WIE je hier over vertelt.

Je kent het vast wel. Je hebt drie vriendinnen, maar met alle drie heb je heel verschillende gesprekken. Met vriendin 1 gaat het altijd over de kinderen, met vriendin 2 altijd over wat je vroeger hebt meegemaakt en met vriendin 3 gaat het vooral over de problemen in jullie hedendaagse levens. Hoewel jij in al die gesprekken dezelfde persoon bent, zijn je vriendinnen anders. En je gedraagt je ook anders in hun bijzijn en je gehele gedachtegang kan volledig anders zijn per persoon.

Je omgeving is dus een enorm belangrijke factor als het gaat over jouw mindset.

Door bewust te kiezen wie je in je omgeving naar je toe trekt, heb je ook een enorme invloed op jouw eigen mindset. Dus, lieve mama. Besef je goed hoeveel invloed jij zelf hebt op je leven en je gedachtegang. En besef je dat jij kunt kiezen. Kiezen hoe je omgaat met het leven. Kiezen voor geluk.

Liefs,
Esther